Álvaro Granados debuta amb la selecció absoluta de waterpolo

El jove jugador egarenc contribueix al triomf d’Espanya contra Montenegro

Álvaro Granados
Álvaro Granados | Mario Guillén
La Torre
17 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:02h

Tres jugadors del Club Natació Terrassa van contribuir ahir en la victòria de la selecció espanyola absoluta de waterpolo contra Montenegro (10-8) en partit corresponent a la quarta jornada de la Lliga Mundial que es va desenvolupar a Sabadell, un triomf de prestigi atès que els balcànics són els actuals subcampions d’Europa.

Dos d’ells, Iñaki Aguilar i Ricard Alarcón, són waterpolistes prou habituals en les convocatòries de Gabi Hernández. Per al tercer, però, per a Álvaro Granados, de només 17 anys, va esdevenir el debut amb el combinat estatal absolut. Cal remarcar, a més, que un altre fruit de la pedrera, Oriol Rodríguez, va entrar en la primera llista de quinze escollits, tot i que finalment va ser un dels descartats, juntament amb Gonzalo Echenique.

Granados i Rodríguez, dos dels brillants medallistes de plata als Jocs Europeus de Bakú celebrats el passat mes de juny, ja van despertar l’interès del seleccionador espanyol el mes de desembre en reconeixement al bon rendiment que van oferir en el primer tram de temporada. Ambdós van ser convidats a participar en uns entrenaments i un stage amb la selecció de Sèrbia, que van tenir lloc al CAR de Sant Cugat la setmana prèvia al Nadal. La convocatòria per al matx de Lliga Mundial contra Montenegro suposa una evidència més de la seva evolució com a waterpolistes.

Minuts de qualitat
La participació de Granados ahir no va ser ni molt menys testimonial. L’egarenc, que va ocupar el lateral i l’extrem esquerre, va disputar minuts de qualitat.

Després de dos quarts igualats que es van saldar amb un empat a cinc al descans, Espanya va oferir la seva millor cara en el tercer període, quan va trencar un matx de màxima exigència amb un parcial de 4 a 1, amb dianes de Guillermo Molina, Blai Mallarach, Alberto Munárriz i Roger Tahull. El proper repte de la selecció espanyola serà el Preolímpic que se celebrarà a Trieste (Itàlia) del 3 al 10 d’abril, una cita cabdal per aconseguir plaça per als Jocs de Rio.