Set aliments que mai hem de congelar

Cal saber què podem congelar i què no
Cal saber què podem congelar i què no
Redacció
17 de febrer del 2016
A casa solem posar més aliments de compte al congelador, sovint perquè no sabem que poden perdre les seves propietats. A continuació teniu el llistat de productes que es recomana no congelar:

- Les fruites i verdures amb alt contingut d'aigua: fruites com melons i verdures com l'api, el cogombre i l'enciam no s'han de congelar perquè perden les seves propietats.

- Productes amb base de crema: crema agra, crema lleugera o iogurt acabaran separant-se quan estan congelats, de manera que cal mantenir-los fora del congelador.

- Formatge suau: mentre que els formatges durs, com el cheddar, suís i parmesà, suporten el congelador, formatges com el de crema, el mató i el formatge de cabra no s'hi han d'emmagatzemar.

- Els aliments fregits: aquests aliments perden les propietats del fregit.

- Salsa: perden les seves propietats quan es congelen soles.

- Pasta cuita: si realment voleu congelar la pasta cuita, assegureu-vos que està lleugerament poc feta per obtenir millors resultats.

- Els ous amb closca: les podeu treure de la closca, barrejar-los i congelar en una safata de glaçons de gel, per exemple. Sencers amb closca mai han d'entrar al congelador.