El bisbe de Terrassa titlla de «blasfem» el poema que va indignar Fernández Díaz

"Quant temps abusarà vostè de la nostra paciència?", es pregunta Josep Àngel Saiz a Twitter

La poetessa Dolors Miquel recitant «Mare Nostra»
La poetessa Dolors Miquel recitant «Mare Nostra» | Redacció
Nació Digital
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:47h
El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, ha titllat avui de "blasfem" el poema que va llegir ahir a la nit la poetessa Dolors Miquel durant el lliurament dels premis Ciutat de Barcelona a l'Ajuntament de Barcelona i s'ha preguntat fins quan aguantarà la paciència dels catòlics.

En un tuit, el bisbe ha escrit avui "A l'Ajuntament de BCN llegeixen un text blasfem. Record a Ciceró: "Quousque tàndem abutere, Catilina, patientia nostra?", que traduït ve a dir "quant temps abusarà vostè de la nostra paciència?".El president del grup del PP a l'ajuntament barceloní, Alberto Fernández Díaz, ja va abandonar ahir l'acte d'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona per considerar que hi va haver una falta de respecte als catòlics en llegir-se una versió irreverent del Parenostre per part de Dolors Miquel.

El poema Mare Nostra inclòs en el poemari Missa Pagesa, comença amb els següents versos: "Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora...."

Alberto Fernández ha explicat en el seu compte de Twitter que la raó del seu abandonament de l'acte va ser "la lectura d'aquest, per a alguns, poema. Llegiu-lo i opineu. No és un tema de creences religioses, sinó de respecte, i aquí ha faltat quan es recitava aquesta nova versió del Parenostre".