Escoles de Terrassa participen en el projecte La Maleta de les famílies

La iniciativa té per objectiu orientar els progenitors perquè puguin acompanyar els seus fills en la tria d'itineraris educatius i professionals

La Torre
20 de febrer del 2016
40 instituts de 12 municipis de la demarcació de Barcelona rebran aquest curs La Maleta de les Famílies, un projecte realitzat en col·laboració amb els serveis educatius dels ajuntaments i els centres educatius participants que té per objectiu orientar els pares i mares perquè puguin acompanyar els seus fills i filles en la definició i tria d'itineraris educatius i professionals.

Durant la segona quinzena de febrer s'inicien ja les activitats d'orientació educativa emmarcades dins aquest projecte en set municipis (Castelldefels, Granollers, Mataró, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Sabadell) i 19 centres educatius.

Enguany el projecte incorpora una nova activitat: les xerrades Orienta't en Família. La primera edició del projecte, que es va portar a terme el curs 2014-15 en 28 centres educatius de vuit municipis, va comptar amb la participació de més 250 famílies amb fills o filles a 4t d'ESO. Encara que la nova edició del projecte continua adreçant-se preferentment a aquestes famílies (amb tallers i tutories), la xerrada Orienta't en Família permetrà arribar també a famílies amb fills o filles a 3r d'ESO, a Batxillerat i a Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Aquest és el segon projecte que es posa en marxa l'any 2016 dins del procés de consolidació de l'estratègia d'orientació de la Diputació de Barcelona per donar suport a les transicions educatives i lluitar contra l'abandonament escolar prematur.

La Maleta de les famílies, juntament amb els projectes de suport a Fires i Jornades d'Orientació,  Full de ruta Ciutats Orientadores (un projecte europeu que posarà en marxa al març una sèrie d'accions pilot), conformen el conjunt d'actuacions desenvolupades en el marc del Pla Pilot 2014-2016 d'Orientació, impulsat des d'Educació de la Diputació de Barcelona.