Els millors glosadors del Vallès actuen al Centre Excursionista de Terrassa

El recital de cançó improvisada tindrà lloc aquest dijous

La Torre
16 de febrer del 2016
Aquest dijous 18 de febrer a dos quarts de vuit del vespre, al Centre Excursionista de Terrassa acollirà la projecció del documental Glosadors. També es farà una Mostra de cançó improvisada, a càrrec d'alguns dels millors glosadors del Vallès com Gemma Balaguer "Fardaxa", Laia Pedrol, cantant de les De Calaix, i Martí Ruiz.

L'any passat, al CET va organitzar una sessió de «garrotuits» o versos que es fan a través de Twitter, amb gran assistència de públic. L'èxit de la trobada els va animar a fer una altra sessió, enguany dedicada a la glosa o cançó improvisada, un fenomen que està guanyant adeptes arreu del país.

La Glosa o cançó improvisada és la dinàmica d'improvisar un text sobre una determinada melodia amb una mètrica i rima concreta. Aquesta pràctica és ben comuna a la nostra cultura popular. I més enllà de la capacitat de rimar i bastir amb mètrica correcta les peces, la seva força recau en l'enginy del glosador i el seu poder de comunicació. Ens permet transmetre sentiments, festejar, provocar, denunciar, fer burla, i fins i tot crítica en qualsevol context.