Els millors glosadors del Vallès actuen al Centre Excursionista de Terrassa

El recital de cançó improvisada tindrà lloc aquest dijous

per La Torre , 16 de febrer de 2016 a les 07:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous 18 de febrer a dos quarts de vuit del vespre, al Centre Excursionista de Terrassa acollirà la projecció del documental Glosadors. També es farà una Mostra de cançó improvisada, a càrrec d'alguns dels millors glosadors del Vallès com Gemma Balaguer "Fardaxa", Laia Pedrol, cantant de les De Calaix, i Martí Ruiz.

L'any passat, al CET va organitzar una sessió de «garrotuits» o versos que es fan a través de Twitter, amb gran assistència de públic. L'èxit de la trobada els va animar a fer una altra sessió, enguany dedicada a la glosa o cançó improvisada, un fenomen que està guanyant adeptes arreu del país.


La Glosa o cançó improvisada és la dinàmica d'improvisar un text sobre una determinada melodia amb una mètrica i rima concreta. Aquesta pràctica és ben comuna a la nostra cultura popular. I més enllà de la capacitat de rimar i bastir amb mètrica correcta les peces, la seva força recau en l'enginy del glosador i el seu poder de comunicació. Ens permet transmetre sentiments, festejar, provocar, denunciar, fer burla, i fins i tot crítica en qualsevol context.

 

Participació