Terrassa Centre rebutja les noves implantacions comercials

"És molt preocupant pel comerç del centre, en aquests moments en què la crisi no remunta i veiem com van passant els anys i que difícil que és mantenir la mateixa xifra de negoci" diuen des de l'entitat

J.M.O.
15 de febrer del 2016
Actualitzat el 20 de febrer a les 8:41h

El carrer Sant Pere de Terrassa és un dels punts neuràlgics del comerç de la ciutat Foto: Anna Cuevas


Els comerciants de Terrassa Centre es van reunir amb el regidor de comerç Amadeu Aguado i el d’urbanisme Marc Armengol, amb els tècnics de comerç Eduardo Sebastian i d’urbanisme l’advocada Cristina Escude. El tema: parlar de la problemàtica dels dos macro parcs comercials que volen implantar-se a Terrassa, un al Parc Vallès convertint un parc d’oci en un centre comercial i un a l’avinguda del Vallès, batejat com a projecte Terrassa Plaça. "Des de Terrassa Centre farem tota la força per tal d’evitar noves implantacions comercials a l'extraradi". 

L'associació explica en el seu butlletí informatiu, al que ha tingut accés La Torre, que van assistir mes de cinquanta persones. "És molt preocupant pel comerç del centre de Terrassa, en aquests moments en que la crisi no remunta i veiem com van passant els anys i què difícil que és mantenir la mateixa xifra de negoci. Creiem que és del tot contraproduent obrir noves zones comercials a la perifèrica de la nostra ciutat i estem totalment en contra i així ho varem manifestar als representants de l’Ajuntament". 

Des de l'entitat s'apunta que  "els dos regidors ens van contestar que no hi podien fer res, que era la llei i la nova normativa, que els permisos venien de la Generalitat i ells nomes donaven els permisos d’obres".

Els comerciants demanen una planificació de la ciutat en funció del comerç que pot assumir. A més, es rebla que totes les noves superfícies estan en mans foranes. "Nosaltres ens impliquem en la ciutat la cultura i el seu tarannà, a part de col·laborar en la neteja dels centre i moltes altres activitats".