La renovació de la flota de busos és urgent per garantir la qualitat del servei

"Davant una flota de vehicles envellida que fa anys va haver de ser renovada, i davant les nombroses avaries i problemes (amb incendis en els vehicles) dels últims mesos, reclamem una solució urgent", escriu EUiA

EUiA Terrassa
13 de febrer del 2016
El passat ple municipal va tancar la sessió sense acord quant a la compra, de caràcter urgent, de vehicles per a la renovació de la flota d'autobusos del servei de transport públic de la nostra ciutat. Davant aquest fet des d'EUiA de Terrassa volem posar de manifest nostra preocupació per la possible deterioració, més si cap, d'un servei indispensable per a la mobilitat de milers de ciutadans. Al marge de valoracions tècniques el consistori ha de garantir un servei de qualitat.

Ens vam mostrar perplexos davant la instrumentalització partidista que s'està fent d'aquest tema en concret. Ens vam sumar a les reivindicacions d'entitats ciutadanes com la FAVT o els/as representants dels/as treballadors/as de l'empresa d'autobusos (TMESA), els quals reclamen un acord en el consistori per garantir la continuïtat del servei en la major brevetat possible.

Davant una flota de vehicles envellida que fa anys va haver de ser renovada, i davant les nombroses avaries i problemes (amb incendis en els vehicles) dels últims mesos, reclamem una solució urgent. L'autobús és un mitjà de transport indispensable per a les classes populars i treballadores, sense la qual es fa difícil assegurar la mobilitat a la ciutat. Exigim als grups municipals que dialoguin i arribin a un acord en el proper Ple que autoritzi la compra d'una nova flota, tenint en compte la urgència de la renovació i l'aplicació de criteris mediambientals.

Entenem que en aquest assumpte hi hagin hagut diferents postures entre el govern i l'oposició però al mateix temps sabem que posicions maximalistes no resolen la problemàtica que hi ha damunt de la taula i tan sols aconsegueixen dilatar la renovació de la flota que és l'objectiu últim per donar el millor servei possible a la nostra ciutat.

Recordem a més que la problemàtica de la concessió del servei d'autobusos a Terrassa no està solucionada. Des d'EUiA hem defensat sempre la necessitat de remunicipalitzar aquest servei, i no externalitzar-lo. També recordem que alguns barris de la ciutat han vist els últims mesos com s'han reduït els recorreguts dels autobusos o han eliminat algunes parades. Reclamem solucions i que no hagin barris on la ciutadania no pugui utilitzar aquest servei tan necessari.

EUiA Terrassa