El 2017 la ronda de Ponent de Terrassa tornarà a tenir dos carrils de circulació

La reobertura, amb un cost aproximat de les obres de dos milions d'euros, es farà per trams, al llarg d'1.5 quilòmetres al seu pas per Can Boada, i permetrà la reurbanització del sector i millorar la seguretat del trànsit i dels vianants

Joan Manel Oller
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:21h
Marc Armengol i Jordi Ballart
Marc Armengol i Jordi Ballart | Maccel Marsal

A partir de 2017 alguns trams de la ronda de Ponent de Terrassa recuperaran els dos carrils de circulació. L'obertura es farà de mica en mica, fins a recuperar la normalitat total en un dels principals eixos de mobilitat interna i externa de la ciutat.

La inversió, propera als dos milions d'euros, permetrà reurbanitzar 1,5 kilòmetres de trama urbana, amb noves voreres -i accessibles- i nous fanals, a més de baranes de seguretat en l'espai més proper a la llera. La zona serà més moderna i més segura per a vehicles i vianants, i es relligarà amb les intervencions que es desenvolupen ja a Can Boada. 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, han explicat les actuacions que es faran en els propers mesos. Ballart ha remarcat que era fonamental recuperar els dos carrils d'una via principal i que per aquesta raó han treballat a fons. Un any i un parell de mesos després que s'eliminés un sentir de circulació pels problemes amb els talussos, que feien perillar la integritat de la calçada, hi ha els estudis fets, un projecte i un calendari. 

L'opció escollida ha estat la més barata, però també la més realista i equilibrada en aquests temps on no sobren els recursos, ha reblat Armengol. El projecte consisteix en posar pilones clavades a la part més sòlida i crear una balconada que a més permet eixamplar l'espai disponible per a cotxes i vianants. Alhora, es posa vegetació autòctona als talussos, el que ajuda a consolidar-los