Ficosa contractarà 82 enginyers per al Centre Tecnològic de Viladecavalls

Al municipi vallesà s'hi troba el Centre R+D, que dóna feina a 540 enginyers dels 739 que formen part de tota la companyia a escala global

per La Torre, 10 de febrer de 2016 a les 10:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Centre ubicat al polígon de Viladecavalls


Ficosa, companyia global dedicada a la creació de solucions de visió, seguretat, eficiència i connectivitat d’alt contingut tecnològic per a la indústria, té previst contractar 82 nous enginyers per al Centre Tecnològic de Viladecavalls en el transcurs d’aquest any. Aquestes noves incorporacions no només es dedicaran a la divisió d’automoció sinó que també aniran dirigides a cobrir posicions relacionades amb sectors en expansió per a la companyia, com els equipaments mèdics, la mobilitat, l’electrònica de consum i l’industrial.

 
El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, assegura que "l’equip d’enginyers és un engranatge clau per a Ficosa, ja que s’encarrega de dur a terme l’activitat d’investigació i desenvolupament de tot el grup". En aquest sentit, destaca que "la creació d’aquests nous llocs de feina està estretament relacionada amb l’important esforç de la companyia per capitalitzar les innovacions i els últims avançaments que es produeixen en el sector de l’automoció i les noves tecnologies".

 
Els 250 professionals de l’enginyeria que la multinacional va contractar per al centre de Viladecavalls en el període de 2013 a 2015 posen de manifest la seva ferma aposta per a la creació de treball d’alt valor afegit. L’any passat les contractacions d’enginyers van ascendir a 148, superant amb escreix els 75 llocs que la companyia va anunciar en un principi. Al mateix temps, Ficosa va augmentar, el 2015, la seva plantilla a nivell global en 900 persones fins assolir un total de 9.308 treballadors, una xifra rècord a la història del grup.
 
En paraules de Pujol: "L’important avanç que hem realitzat en els últims anys a les àrees de sistemes avançats de seguretat, connectivitat i eficiència per a l’automoció i l’obertura cap a nous sectors, està portant a la companyia a un substancial i sòlid creixement". I afegeix: "Aquesta expansió s’ha vist potenciada amb la nostra aliança de capital i negoci amb Panasonic, que ens ofereix l’impuls necessari per liderar la transformació del sector de l’automoció".

Referent en excel·lència tecnològica
 
A Viladecavalls es troba el Centre d’R+D de tot el grup Ficosa, que dóna feina a 540 enginyers dels 739 que formen part de tota la companyia a escala global. Aquestes instal·lacions són un referent en excel·lència electrònica i tecnològica i concentren la seva activitat a les àrees dels sistemes de visió, seguretat, connectivitat i eficiència. Com a motor global en investigació de la multinacional, nodreix als 13 centres de desenvolupament que la companyia té al voltant del món i que estan ubicats a prop de clients (Detroit, Alemanya, França, Xina, Corea, etc.).
 
Així mateix, l’activitat d’investigació i desenvolupament del grup s’ha vist reforçada amb Idneo, filial de Ficosa també ubicada a Viladecavalls, que proporciona serveis d’enginyeria, fabricació i certificació, extrapolant el know-how de Ficosa a sectors amb significatives oportunitats de creixement com els equipaments mèdics, mobilitat, electrònica de consum i industrial.

 

Participació