VÍDEO Què fer si et fallen els frens del cotxe mentre condueixes?

Redacció
09 de febrer del 2016
990_1454871528gdgd
990_1454871528gdgd

Si fallen els frens mentre s'està conduint a gran velocitat, una bona opció és posar el canvi de marxes a punt mort. D'aquesta manera el cotxe aniria reduint la velocitat paulatinament, ja que desconnectarà el mecanisme que transmet la força del motor cap als eixos de les rodes. No és recomanable accionar el fre de mà ni tampoc parar el motor, dues reaccions molt habituals quan fallen els frens, segons recull un reportatge de National Geograhpic. 

Activant el fre de mà mentre se circula ràpid es corre el risc que es bloquegin les rodes del darrere i el cotxe comenci a anar d'un costat a l'altre. Apagar el cotxe de cop porta com a conseqüència un bloqueig del volant. Si bé reduirà la velocitat, no es podrà canviar la direcció i hi ha el perill de xocar contra algun obstacle que s'interpoi pel davant. 

Portar el cotxe cap al voral de la carretera, pensant que en ser rugós frenarà el vehicle, tampoc és ni de bon tros la millor solució. Precisament aquesta rugositat pot provocar que el cotxe acabi donant algunes voltes de campana.