L'escola Santa Teresa guanya el 39è Carnestoltes infantil

L'AMPA Nova Electra encarregada del pregó d'aquest any ha apostat per un rap carregat de reivindicacions i crítiques cap als polítics

La comparsa guanyadora vestida d'elements típics i únics de Terrassa
La comparsa guanyadora vestida d'elements típics i únics de Terrassa | Foto: Cristóbal Castro
Lluïsa Tarrida
07 de febrer del 2016
Actualitzat el 13 de febrer a les 19:12h

La comparsa guanyadora vestida d'elements típics i únics de Terrassa Foto: Cristóbal Castro


Un any més, i ja en van 39, que el diumenge al matí de Carnestoltes és propietat dels més petits. Les AMPA, escoles i esplais han sortit al carrer per ensenyar als més adults què els preocupa, què els fa riure i què els fa somiar. Enguany, s'han pogut veure i gaudir de 23 comparses totes elles ben treballades i amb motius diversos. La Confraria Mascarada, entitat organitzadora, ha volgut retre un reconeixement a totes elles amb l'entrega d'un diploma. 

La festa ha tingut lloc a la plaça Nova on s'han donat a conèixer els guanyadors d'enguany. Primer però ha estat el torn del Pregó que enguany ha anat a càrrec de l'Ampa de l'Escola Nova Electra de Terrassa. Els nens de 6è han estat els encarregats de llegir-lo i ho han fet a ritme de rap. Un rap reivindicatiu i punyent que ha carregat contra els polítics, el sistema educatiu i sobre la crisi dels refugiats. Algunes de les frases que s'han pogut sentir han estat, per exemple, "L'escola està baldada amb tanta retallada, sort que AMPA i mestres lluiten i ho compensen"; "Si malgrat estudiar, no podem treballar, toquem el dos! I a Alemanya viurem amb els que arriben fugint de l'horror"; o bé, "Un món amb fronteres, murs, pals i barreres, molta repressió i poca educació. Si jo fos polític seria molt més crític defensant els drets de tot el que pateix". 

Comparses guanyadores

5e premi: Esplai Ca n'Aurell (desforestació). 
4t premi: escola Ramon i Cajal (els elements). 
3e premi: La Roda (món màgic d'Oz)
2n premi: El Cargol (monstres)
1r premi: Escola Santa Teresa (representació d'elements característics de la nostra ciutat com ara l'hoquei, monuments, castells, invents com la mery o el quarto de reixa... 

Aquestes han estat les comparses que han participat: Roc Alabern, La Roda d'Oz, Joan XXIII, l'esplai La Fera del Poble Nou, escola Bisbat d'Egara, Escola Pia, escola Santa Teresa de Jesús, Escola Tecnos, El Cargol, escola Roser Capdevila, Lanaspa, escola Sala i Badrinas, escola França, escola Vedruna, Col·legi Ramon Pont, escola Serra de l'Obac, esplai Boterut, escola Nova Electra, esplai Ca n'Aurell, escola l'Anxeneta, escola Maria Auxiliadora, escola Ramon i Cajal, i escola Sant Josep de Calassanç.