Nou grup d'ajuda per persones amb fibromiàlgia i sensibilitat química múltiple

El grup està dirigit a les persones malaltes i també als seus familiars

La Torre
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:55h
Acte de presentació a la seu del PSC de Terrassa
Acte de presentació a la seu del PSC de Terrassa | Foto: PSC

Acte de presentació a la seu del PSC de Terrassa Foto: PSC


El PSC de Terrassa ha presentat el grup d’ajuda mútua a les persones amb fibromiàlgia, fatiga crònica i sensibilitat química múltiple. Es tracta d'un grup obert a tota la ciutadania amb l'objectiu de promoure, orientar i facilitar la informació sobre aquestes malalties i donar suport a les persones afectades.  

El Grup d'ajuda mútua de Fibromiàlgia, Síndrome de fatiga crònica i Sensibilitat química múltiple està dirigit a les persones malaltes i també als seus familiars. Segons ha explicat la Secretària d’Igualtat de l'agrupació, Àngels Font: "són malalties incurables, però podem portar-les de la millor manera possible perquè les afectades tinguin una bona qualitat de vida" i en aquest sentit, ha afegit: "en aquest grup de suport els donarem consells sobre alimentació, exercicis i hàbits que poden ajudar-les. A més, volem empatitzar amb elles i compartir experiències".

L’acte també ha comptat amb la presència de Maruja Rambla, regidora de Salut a l’Ajuntament de Terrassa, que ha declarat: "l’executiu local està molt sensibilitzat amb les persones que pateixen aquestes malalties. Tot i que encara no hi ha marcadors clars que ens donin una bona diagnosi, es calcula que a la nostra ciutat hi podria haver unes 5 mil persones afectades, la majoria dones, que pateixen alguna malaltia de les incloses dins el síndrome de sensibilitat central". Rambla també s’ha mostrat orgullosa que Terrassa sigui una de les poques ciutats "on existeix una unitat específica on es tracten aquest tipus de malalties" i ha subratllat que "volem apostar per fer una labor preventiva i millorar el tractament d’aquests malalts".

El grup d’ajuda mútua estarà dirigit per Àfrica Serena, infermera de reumatologia a l’Hospital de Terrassa, que ha explicat que aquestes malalties "tot i que estan reconegudes, encara s’han de donar a conèixer a la població". Segons ha avançat la infermera: "en aquest grup de suport volem que les persones que pateixen aquestes malalties es facin fortes. Volem compartir experiències i també busquem la implicació dels familiars". A més de ser un espai on explicar sensacions i vivències, les sessions també tindran una part informativa. "Donarem consells sobre com tenir una dieta més saludable, fer exercicis que ens serveixin per enfortir la musculatura, per relaxar-nos" ha informat Serena.

Les sessions del grup d’ajuda mútua seran el primer i tercer dimecres de mes, a la tarda de 18h a 19’30h a la seu de l’agrupació del PSC de Terrassa (c/ La Rasa 29). Començaran el proper dimecres 17 de febrer, i acabaran el 1 de juny. Dates: 17 febrer 2 i 16 març 6 i 20 abril 4 i 18 maig 1 juny