Albert: «El regidor de Cultura no està a l'alçada del que Terrassa es mereix»

ERC carrega durament contra Jordi Flores després que l'edil "mentís a posta o per desconeixement" sobre l'encàrrec del missatge de Nadal de l'alcalde de Terrassa

Lluïsa Tarrida
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:09h
Unes paraules de Jordi Flores al ple l'han col·locat en el punt de mira d'ERC
Unes paraules de Jordi Flores al ple l'han col·locat en el punt de mira d'ERC | Foto: Cristina Moraguez

Unes paraules de Jordi Flores al ple l'han col·locat en el punt de mira d'ERC Foto: Cristina Moraguez


El que podia semblar una pregunta innocent o de poc recorregut s'ha acabat convertint amb una bola de neu que pot tenir conseqüències imprevisibles per a l'implicat. L'origen es remunta al passat ple de Terrassa del mes de gener quan en el torn de precs i preguntes, des del grup municipal d'ERC-MES es va llençar al regidor de Cultura, Jordi Flores, una missiva amb un rerefons més punyent del que aparentment podia semblar: "Van ser els mitjans de comunicació públics qui havien gravat el missatge de Nadal de l'alcalde Jordi Ballart?".

La resposta aleshores de Flores va ser rebuda pels republicans amb to de "menyspreu" i amb una actitud "gens adequada". El regidor va replicar amb una altra pregunta: "Què us fa pensar que no és així". El problema és que des d'ERC ja sabien de bell antuvi la resposta. I era clara: No, s'havia subcontractat una empresa externa. I és que els republicans buscaven obrir un debat sobre l'increment en els darrers temps de contractacions i encàrrecs a productores externes per elaborar reportatges o informacions "que es podrien cobrir perfectament pels professionals de la casa, aprofitant els recursos públics existents". 

Però la resposta de Flores va sobtar i va molestar profundament als regidors de l'agrupació independentista. "O el regidor va enganyar a consciència que és un fet molt greu o no sabia la resposta, que és alhora preocupant", ha manifestat Isaac Albert, portaveu d'ERC-MES. Posteriorment al ple municipal, asseguren que el regidor els va enviar un missatge en què "matisava les seves paraules, i afirmava que s'havia equivocat i que l'encàrrec s'havia fet a una empresa externa". 

No obstant, el mal ja estava fet. Per què per ERC és una mostra més punyent encara "del descontrol que impera en aquest equip de govern i la manca de respecte per transmetre la informació pensant-se que no s'acabarà coneixent". El regidor Pep Forn considera que "la gravetat no és el fet en si, el missatge de Nadal i el que ha costat fer-ho, sinó les formes i l'actitud en la resposta per part d'aquest regidor" i ha afegit "és una actitud d'irresponsabilitat, que afecta la credibilitat de l'equip de govern". Al seu torn, Albert ha subratllat que "ens desagrada profundament i ens sorprèn el que ha passat, volem que els quedi clar que el ple municipal no és cap espectacle, estem parlant de l'erari públic i de professionals, i la persona que gestiona una regidora ha d'estar a l'alçada del que la ciutat es mereix, i pel lideratge i per la resposta mostrada no ho està pas". 

Aquesta setmana està previst que ERC es reuneixi amb MES per acordar si prenen alguna acció o mesura per tot el succeït, així com faran extensiu el seu malestar a la resta de formacions polítiques per tal de prendre de forma conjunta la decisió final. Albert no ha volgut explicitar si es demanarà la dimissió de Flores però sí que ha insinuat que si es pren una decisió en aquesta direcció "no ho farem sol ni per muntar el numeret, ni sabent que en realitat no hi haurà ningú que dimiteixi, si ho fem serà amb el suport d'altres formacions i tenint en compte les possibles conseqüències". I subratllen que "volem que quedi clar que no es pot mentir en un ple municipal, i, sobretot volem que no es torni a produir un fet com aquest".