Cecot Terrassa demana a Puigdemont consensos i estabilitat

Antoni Abad vol que el Govern prioritzi partides amb retorn econòmic i social

La Torre
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:59h
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va rebre ahir a tarda al president de la patronal catalana Cecot, Antoni Abad, al Palau de la Generalitat. La trobada, de caràcter institucional, dona continuïtat a la ronda de reunions i contactes que la Cecot Terrassa va endegar la setmana passada amb els departaments del nou Govern de la Generalitat relacionats amb l’economia, l’empresa i el territori.

Durant la reunió, el president de la Cecot li ha traslladat a Puigdemont, a petició del sector empresarial que representa, la necessitat de cercar acords i consensos per comptar amb la màxima estabilitat possible i que les decisions que es prenguin des del Govern dotin de seguretat jurídica l’activitat empresarial. En aquest sentit, Abad ha lliurat al president de la Generalitat una còpia del document de “propostes i reivindicacions empresarials al nou Govern per fer un país altament competitiu i socialment cohesionat" que va elaborar previ a les eleccions del 27S.

La Cecot reclama a tots els parlamentaris "que cerquin i arribin al màxim d’acords possibles que beneficiïn el desenvolupament econòmic i empresarial, tenint present la cohesió social com una peça fonamental i necessària per enfortir la nostra societat del benestar. Ara toca ajudar a generar més ingressos i això passa per ajudar al teixit empresarial que és qui genera l’ocupació i la riquesa. Passa també per no augmentar la pressió fiscal addicional. És preferible una millor gestió, més eficiència, més aprimament i més transparència informativa i de dades. Cal ajudar a millorar la renta neta dels treballadors, autònoms i els resultats de les empreses".

En un altre ordre de temes, Abad ha posat en antecedents al president Puigdemont de la implicació de l’entitat en “l’Informe sobre la Reforma de l’Administració Pública” elaborat pel Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració (FERA). En aquest sentit, ha informat al nou president de la Generalitat que les entitats que conformen el FERA ja van mantenir reunions de treball, després de l’elaboració de l’informe l’any 2013, amb el Govern de la Generalitat en la legislatura anterior i encapçalades per la consellera Joana Ortega. El document del FERA relaciona fins a 30 accions que s’agrupen entorn a sis conceptes: política i gestió, governança, professionals, responsabilització, bon govern i ètica pública i innovació.

El FERA és un espai de trobada d’entitats de la societat civil catalana que defensen la necessitat d’abordar, de forma constructiva i exigent, la llargament reclamada reforma de l’administració pública; que en el context econòmic, social i polític actual del país resulta imprescindible i urgent.

El segon informe a que ha fet referència Abad durant la trobada amb el president Puigdemont és el del “Manifest conjunt per la Millora de la qualitat de la democràcia”, elaborat el mes de novembre de 2013 i que recull la voluntat de les entitats i col·legis signants, per trobar espais de concert imprescindibles entre polítics i societat civil, centrats en la reforma del sistema electoral que condiciona la praxi dels partits polítics i, per extensió, de la política i les institucions, així com de la funció pública. Aquest manifest està impulsat per l’AMEC; la Cecot; l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals; el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona; el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya; el Col·legi d’Economistes de Catalunya; l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail (Comertia); el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya; el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya i l’European Financial Planning Association.

El president de la Cecot ha traslladat també al president Puigdemont la conveniència de definir i consolidar un model de cooperació públic-privat que ajudi a desenvolupar polítiques i serveis globals i complementaris a la ciutadania, seguint la tendència actual a nivell mundial. Per al sector empresarial caldria aplicar el principi de subsidiarietat de manera que es deixés per al sector públic l’oferta de serveis bàsics i els adients per cobrir les primeres necessitats dels ciutadans. 

Finalment, ha manifestat la voluntat i predisposició de la Cecot a col·laborar en totes aquelles iniciatives dels diferents Departaments de la Generalitat que permetin una millora de la competitivitat empresarial, el desenvolupament econòmic i que tinguin un retorn social que redundi en benefici col·lectiu.