Es busquen emprenedors per crear nous serveis de salut a partir de les TIC

El programa s'adreça a joves en atur amb formació professional o universitària que vulguin desenvolupar fent ús de les noves tecnologies projectes relacionats amb l'àmbit sanitari

per La Torre, 29 de gener de 2016 a les 15:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Euncet Business School han posat en marxa el programa L’emprenedoria jove: aplicació de TIC i tecnologies mòbils per promoure la salut i la qualitat de vida. Aquest programa, integrat dins del marc del Pla de Garantia Juvenil, neix amb la voluntat de ser una experiència pilot que ajudi a assentar les bases per donar continuïtat a futures iniciatives en aquest àmbit. Aquesta iniciativa compta amb el finançament públic del Fons Social Europeu, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el programa Catalunya Emprèn. 

Aquesta acció formativa s’adreça a joves d’entre 18 i 29 anys, en situació d’atur, amb formació professional o universitària i que no estiguin participant en accions formatives, o no superin les 40h setmanals en cas que hi participessin. El programa inclou formació específica i tutories de suport i acompanyament per crear un projecte en el sector de les tecnologies mòbils o de les TIC aplicades a l’àmbit de la salut. 


El projecte es desenvoluparà entre febrer i juny i consisteix en: 

• Una jornada de divulgativa “Open day salut i benestar 2.0” (10 hores) 

• Formació: “Aplicació de TIC i tecnologies mòbils” i “Bussiness Plan, entrenament emprenedoria” (180 hores) 
• Tutories especialitzades: suport i acompanyament en el disseny del projecte 

En el camp de la salut, hi ha tot un ventall de nous serveis que es poden dissenyar a partir de les tecnologies mòbils, com ara el seguiment de malalties cròniques, la millora de condicions de vida dels malalts, o bé aplicacions informatives, preventives i de diagnosi, entre moltes d’altres. El Vallès Occidental compta amb centres hospitalaris de referència, centres universitaris i tecnològics rellevants i un teixit empresarial divers per donar suport al desenvolupament de projectes innovadors en aquest àmbit. 

Els joves interessats a participar-hi poden demanar més informació al telèfon de l’Ajuntament de Terrassa: 93 739 70 00 (Ext. 4950), o bé via correu electrònic a l’adreça: qu4drant.0@terrassa.cat. També poden trucar al telèfon del Consell Comarcal del Vallès Occidental: 93 727 35 34, o enviar un correu electrònic a l’adreça: adel@ccvoc.cat.

 

Participació