Retirats 1.550 kg de deixalles a la riera de Les Arenes de Terrassa

La Torre
28 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:47h
Des del 2001 s'han retirat 185 mil quilos de residus
Des del 2001 s'han retirat 185 mil quilos de residus | Foto: Mina

Des del 2001 s'han retirat 185 mil quilos de residus Foto: Mina


Un any més, i ja en van 15, Fundació Mina, amb la col·laboració de l’Associació local d’Entitats per a la Inclusió (ALEI) i l’Ajuntament de Terrassa han dut a terme la neteja anual que fan dels torrents i rieres del nostre entorn, d’acord amb el conveni signat per aquest propòsit. Aquesta neteja consisteix en la retirada de deixalles, runes i altres residus, sense actuar sobre la vegetació de les lleres. Es tracta d’una acció voluntària, necessària per retirar la gran quantitat de brutícia i deixalles que hi ha, especialment en aquelles zones amb més trànsit de vianants. Des de l’any 2001, ja s’han retirat prop de 185.500 quilos (185,5 tones)  de residus i deixalles. 

En aquesta última neteja, s’han retirat 1.550 quilos de residus i deixalles. La zona on s’ha treballat ha estat l’àrea que envolta la passarel·la de Sant Llorenç, a la riera de les Arenes, espai amb molt d’impacte del petit residu urbà com plàstics, papers, envasos, etc. Al llarg de tres setmanes del mes de novembre, s’han contractat per dedicar-se a aquesta tasca un total de cinc persones. En aquesta àrea, Fundació Mina insisteix i recorda amb lones informatives als ciutadans la importància de mantenir aquests espais nets.

Integració socio-laboral i cura del medi ambient

Fundació Mina contracta a través de l’Associació ALBA (membre d’ALEI) a persones amb dificultats d’inserció sòcio-laboral per a l’execució de les neteges. L’Ajuntament de Terrassa, per la seva banda, col·labora en la planificació dels treballs que es realitzen dins el seu terme municipal i realitza la gestió de les deixalles mitjançat l’empresa municipal Eco Equip, assenyalant els punts i les formes de recollida. La neteja es fa sempre amb l’autorització prèvia de l’Agència Catalana de l’Aigua, que és l’organisme que marca les condicions de la mateixa juntament amb els ajuntaments que cooperen en la tramitació de les autoritzacions.

Són tres les finalitats d’aquesta campanya: facilitar la integració sòcio-laboral de col·lectius desafavorits; recuperar el medi natural de torrents i rieres del nostre entorn; i conscienciar a les persones de les poblacions on opera Mina, Aigües de Terrassa vers una cultura de respecte amb el medi.