Gabriel Turmo viu emocionat el seu últim ple de Terrassa

El regidor més antic s'ha acomiadat de l'acció política en primera línia de foc

Últim ple del regidor Gabriel Turmo
Últim ple del regidor Gabriel Turmo | Foto: Cristina Moraguez
J.M.O.
28 de gener del 2016
Actualitzat el 29 de gener a les 11:01h

Últim ple de Gabriel Turmo Foto: Cristina Moraguez


Gabriel Turmo, molt emocionat, ha viscut aquest dijous el seu últim ple municipal. El popular ha renunciat a la condició de regidor de l'Ajuntament de Terrassa per raons de salut, com va explicar el passar divendres 22 de gener. El seu Adéu ha estat emocionat i hi ha hagut coincidència per part dels partits -dels espectres més diversos- a assenyalar la seva valua i el seu terrassenquisme, malgrat les divergències polítiques i els durs enfrentaments verbals que de vegades s'han produït. Ara, el seu lloc l'ocuparà el jove Álex Rodríguez

"Dono les gràcies a la vida per poder-me acomiadar de manera pública. Destaco com a record la meva primera presa de possessió, un dia que vaig estar a la taula d'edat perquè era el més jove". Rregidor de la ciutat de la que et sents profundament orgullós. Per a mi, la millor ciutat del món. El meu objectiu ha estat millorar-la. No puc entendre la meva vida sense Terrassa". "M'emporto amistats, experiències i vivències".  Turmo ha remarcat que "he viscut tres alcaldes, Manel Royes, Pere Navarro i Jordi Ballart, d'estils molt diferents, i els hi vull donar les gràcies pel seu compromís i entrega".

Xavi Matilla, de TEC, ha fet broma sobre les seves bones relacions malgrat les divergències ideològiques: "Ens ha semblat que no erets del PP".

Isaac Albert, d'ERC: "El millor que et puc dir és que ets un 'tio' de dretes, orgullosament espanyol, i espanyolista. Ho hem viscut com a debat polític molt interessant". El republicà també ha realçat la seva lleialtat, davant totes les situacions. "Et considero un amic. Sempre has tingut una visió molt legalista. Ens continuarem veient".

Alfredo Vega, del PSC: "Hem compartit vuit anys aquí. Hem tingut enfrontaments però al final les persones són més que la política i hem trobat espais de respecte i d'amistat".

Miquel Sàmper: "Gabriel Turmo i jo fa més de vint anys que compartim despatx professional. El Gabi és rigor per la perfecció, massa de vegades." "En els jutjats va aconseguir que es fes popular la paraula 'gabiades'. Ningú el volia tenir de contrari perquè era un pesat buscant la perfecció."