El Consorci Sanitari de Terrassa assumeix el Centre de Dia de Salut Mental

El servei es continuarà oferint a les dependències del carrer de Martín Díez

La Torre
27 de gener del 2016
Des del passat 4 de gener, el Centre de Dia de Salut Mental de Terrassa ha passat a ser gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST), seguint les directrius marcades pel CatSalut, que dictamina que recursos d’aquesta mena han de ser prestats per un proveïdor sanitari.

Aquest traspàs de gestió s’afegeix al trasllat de la “Consulta Sexual Jove”, que va passar a ser gestionat pel mateix centre sanitari el passat mes de maig.

El Centre de Dia de Salut Mental és un espai relacional i terapèutic, de tipus comunitari, que permet que l'usuari continuï integrat en el seu medi sociofamiliar. El canvi de gestió no suposa un canvi d’ubicació i es continuarà oferint el servei a les dependències del carrer Martín Díez, 5 de Terrassa.

Aquest recurs, que presta serveis de rehabilitació comunitària, centra la seva activitat en la recuperació de les capacitats personals i la reinserció social dels usuaris i usuàries. Al mateix temps, ofereix tot el suport psicosocial i psicoeducatiu necessari a les seves famílies i entorn més proper.

L'accés es fa a través dels centres de salut mental d'adults de la xarxa sanitària del Servei Català de la Salut, que deriven als pacients que requereixen tractament de rehabilitació social i/o laboral.

Pel que fa als programes municipals relacionats, seguiran en funcionament de forma col·laborativa entre el servei de Salut Comunitària de l’Ajuntament i els responsables del servei, ara dependent del Consorci Sanitari de Terrassa.

El CST és una organització sanitària integrada que dóna cobertura al Vallès Occidental a una població de més de 200.000 habitants. Està formada per set centres d’atenció primària (CAP), un hospital d’atenció a pacients aguts (Hospital de Terrassa), un centre sociosanitari (Hospital de Sant Llàtzer), un hospital de dia per a pacients d'Alzheimer (Hospital de Dia Sant Jordi), l’única Unitat d'Hospitalització Penitenciària de tot l’Estat espanyol, el Centre de Salut Mental d’Adults de Terrassa, la Unitat d’Hospitalització Parcial de Salut Mental (UHPSM), els Centres de Salut Mental Ferran Salsas i Roig de Rubí (Centre de Salut Mental d’adults, Centre de Salut Mental Infantojuvenil i el Centre d’Atenció i Seguiment de drogodependències), el Servei de Rehabilitació Comunitària a Rubí, la Unitat Preventiva i Assistencial de l’Esport (UAPE) del CAR de Sant Cugat del Vallès, i la Llar Tutelada de Rubí. A més, el CST també gestiona l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa.