La Dona Treballadora de Terrassa té una germana petita a València

La peça valenciana d'Andreu Alfaro es va aixecar ser anys abans que l'egarenca

per La Torre , 27 de gener de 2016 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Monument a la Dona Treballadora, de nit. Foto: Gabriel Horcajada


Charlotte Von Stein (1989) és una peça de ferro pintat, de 950x230x230 centímetres, propietat de la Colección Escultura Contemporánea Renfe.


Se situa a l'estació Nord de València i és d'un dels escultors de més prestigi dels Països Catalans, Andreu Alfaro. L'artista va morir el desembre de 2012
 

Charlotte Von Stein a València Foto: Andreu Alfaro

 

Charlotte Von Stein és la germana petita de La Dona Treballadora de Terrassa, tot i que va néixer abans. Les dues obres s'assemblen molt en les formes, i no tant en les dimensions. L'escultura egarenca s'emplaça a la rotonda de la cruïlla de la carretera de Castellar amb les avingudes Jaume I i de Barcelona i el passeig Vint-i-dos de Juliol.


És un alt tirabuixó cònic d’acer de 40 metres d’alçada i més de 60 tones de pes. La seva estructura la configuren dos plans metàl·lics entrecreuats que s’estrenyen a mesura que l’alçada augmenta.

Amb l’obra, l’autor va retre un homenatge a la dona treballadora terrassenca i va ser inaugurada el dia 21 de desembre de 1996.

El programa de La Sexta Mas Vale Tarde va fer un reportatge sobre els monuments a l'absurd, i un dels que es destacava com a "horrible" era el d'Alfaro de Terrassa.


 
 

 


 

 

Participació