El PSC defensa Ballart davant les crítiques d'ERC

Rambla afirma que en les reunions amb els regidors republicans sí que es va parlar de les càmeres de seguretat i considera que les aportacions de l'alcalde al Pla director "són beneficioses per a tothom"

Lluïsa Tarrida
22 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a les 11:51h
El PSC ha sortit en defensa del seu líder, l'alcalde Jordi Ballart. Unes declaracions del socialista dient que en el Pla director de la Policia Municipal de Terrassa es preveia incorporar càmeres als uniformes dels agents van encendre la metxa. 

Els primers ha saltar han estat, com a part implicada en l'elaboració del document director, el grup municipal d'ERC que van voler explicar la seva posició. Aquest dijous, els republicans van manifestar el seu malestar perquè consideraven que l'alcalde menystenia amb unes afirmacions "irresponsables i fruit de la improvisació" el treball conjunt de diversos mesos en l'elaboració d'un pla de seguretat global.

En unes dures recriminacions afirmaven que Ballart havia "mancat al respecte a la regidora de Seguretat i a la feina fins ara ben feta" i d'haver estat deslleial alhora de "trencar un espai de trobada i de confiança". Així mateix, el regidor Carles Caballero afirmava que en les reunions i en el document base acordat enlloc es parlava de càmeres en els agents policials o de policies amb bicicleta i ho va atribuir a "unes idees de bomber de l'alcalde".

Aquest divendres, la regidora Maruja Rambla i el tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal del PSC Marc Armengol han respost a les crítiques rebudes per ERC. La socialista ha afirmat que "crec que les dues aportacions d'última hora de l'alcalde van ser molt encertades, i considero que les poden qualificar de millores estrella perquè augmenten la transparència del cos policial i la seguretat dels ciutadans, tothom en surt beneficiat" i s'ha mostrat orgullosa d'un alcalde que és capaç "d'aportar idees pròpies i que està plenament autoritzar per dir o afegir el que consideri oportú".

Rambla confessa que "en el document acordat amb ERC encara no estava reflectit les proves pilots de les càmeres ni de la patrulla ciclista però sí que en les reunions que vam tenir amb el regidor Carles Caballero es va parlar d'instal·lar càmeres de seguretat als punts conflictes de la ciutat o de la demanda del sindicat de policies que els agents portessin càmeres"

Per la seva banda, Armengol ha explicat que "ens ha sorprès la reacció d'ERC perquè ells han estat copartíceps d'aquest pla director. Fins i tot vam arribar a un acord verbal que podríem presentar el pla de la Policia de forma conjunta al plenari". El tinent d'alcalde assura que "crec que tot ha estat fruit d'un posicionament polític interessat".