L'acte de conciliació entre CUP i policies, sense acord

Era el pas previ per tal que els quinze agents que han denunciat la regidora Maria Sirvent presentin una querella | La CUP considera que la querella és un "un intent d'intimidar" els moviments socials i el propi moviment anticapitalista

Concentració en suport a la regidora Sirvent als jutjats
Concentració en suport a la regidora Sirvent als jutjats | Foto: Marcel Marsal
La Torre
22 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a les 10:01h

L'acte de conciliació prèvia entre la regidora de la CUP de Terrassa Maria Sirvent i els quinze policies locals que l'han denunciat per injúries i calúmnies ha finalitzat sense acord aquest divendres als jutjats de Terrassa. Aquesta mediació és el pas previ per tal que els agents, que no s'han presentat als jutjats i que han estat representants per la seva advocada i un membre del Sindicat de Funcionaris i Policies (SFP), puguin presentar la querella oficialment.
 

La regidora Maria Sirvent amb el cartell dels actes Foto: Marcel Marsal

Desenes de persones (entre les quals representants de partits polítics com ERC, ICV, EUiA o sindicats i col·lectius com la Taula de l'Aigua o l'Observatori de Drets Socials) s'han solidaritzat amb la regidora Maria Sirvent, tot acompanyant-la a l'entrada dels Jutjats de Terrassa. La regidora ha comparegut acompanyada de Montserrat Vinyets, advocada i membre de la Comissió de Juristes de la CUP nacional. Tal com ha explicat, l'acte de conciliació ha estat molt breu i de caràcter merament administratiu ja que "no hem reconegut els termes de la demanda", mentre que la representació dels agents policials ha insistit a no enretirar la querella. Així doncs, ara per ara, l'estat judicial continua igual.

En tot cas, des de la CUP consideren que la demanada és "un intent d'intimidar" els moviments socials i el propi moviment anticapitalista. Per això, seguirem amb la campanya "Trenquem amb els models policials repressius", juntament amb SAT i Alerta Solidària. En canvi, afirmen que mostren la mà estesa en la reflexió i redisseny del model policial de Terrassa.
 

Sirvent conversant amb els regidors d'ERC Isaac Albert i de TeC Emiliano Martínez Foto: Marcel Marsal