TeC porta al ple un acord per evitar la judicialització de la política

Terrassa en Comú considera que "el ple municipal són els espais on les idees han de ser exposades i defensades amb absoluta llibertat, de manera respectuosa"

La Torre
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:53h
Terrassa en Comú presentarà a Junta de Portaveus un acord per defensar la llibertat d'expressió en els òrgans col·legiats i per evitar la judicialització de la política.

En l'exposició de motius, TeC afirma que "en l'àmbit municipal i en el cas dels ajuntaments, els òrgans col·legiats i, especialment, el Ple municipal són els espais on les idees han de ser exposades i defensades amb absoluta llibertat, de manera respectuosa. Les institucions públiques han de garantir els debats i els diferents posicionaments ideològics dels/les regidors/es, dels diferents grups municipals, i per extensió de totes les persones".

L'acord que presenta TeC proposa defensar i reivindicar que el Ple i la resta d'òrgans col·legiats siguin espais de debat amb llibertat d'expressió; evitar la judicialització de la política i donar suport a qualsevol regidor/a que es pugui trobar en una situació d'haver d'afrontar-se a una querella judicial per declaracions realitzades en el ple municipal, en l'exercici de la seva llibertat i competències.
 

Proposta d'acord per la llibertat d'expressió