Mor Montserrat Ribalta Jorba

Regidora de promoció de la dona a l'Ajuntament de Terrassa, empresària i emprenedora va ser una de les impulsores en la participació de dones en el Saló The Brandery de Barcelona

La Torre
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:48h
Segons informa la Comissió d'Igualtat del PSC Terrassa, aquest dijous ens va deixar Montserrat Ribalta Jorba, qui va ser regidora de Promoció de la Dona de l'Ajuntament de Terrassa i responsable política de la Societat Municipal de Ca n’Anglada del 1999 al 2003.

Montse Ribalta va iniciar-se en el món laboral a l'edat de 14 anys i sempre va compaginar la seva activitat professional amb la seves responsabilitats familiars (quatre filles i quatre fills). Es va formar en l'àmbit del disseny i de l'artesania a l'Escola de la Llotja i a la Massana. L'any 1982, va crear la seva pròpia empresa amb dissenys propis de pintura sobre vidre i sobre material tèxtil, anomenada MonRibalta Espardenyes. Des de llavors redissenyava i actualitzava els seus productes periòdicament creant noves oportunitats de negoci.

Durant la dècada dels noranta va liderar la participació de dones artesanes en diverses fires a Barcelona (Palau de Mar, Portal de l’Angel,..), així com a una diversitat de poblacions catalanes. La seva implicació personal en la inserció laboral de dones a través de l’artesania i el seu lideratge la van portar a assumir el càrrec de Regidora de la Dona de l'Ajuntament de Terrassa, on va dur a terme, entre altres coses, sis projectes cofinançats per la EU adreçats a la promoció de les dones. Posteriorment, va impulsar des de FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) la participació de dones en el Saló The Brandery de Barcelona. També va ser presidenta de l’Associació Atenea Empresàries Actives i Creadores.