El carrer La Terra Lliure té una bandera espanyola

El grafit, en el mur d'una fàbrica, ja està totalment acabat

J.M.O.
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:15h
El carrer de La Terra Lliure
El carrer de La Terra Lliure | L.T.
 

El carrer de La Terra Lliure amb una estelada i una bandera espanyola Foto: L.T.

"A la Catalunya independent hi cabrà tothom, la gent de dretes, la d'esquerres, els que aposten per Espanya i els que creuen que la única pàtria és la catalana". Són paraules d'un dels promotors dels carrer Terra Lliure de Terrassa, ja tota una realitat en una gran paret d'una empresa del polígon industrial de Can Guitard, per art i gràcia del reconegut grafiter Mohi Lee Elasri i companys seus. I com es fa palès? Doncs dibuixant balconades amb estelades, però també amb banderes espanyoles i de Jamaica als balcons. 

En les cases apareixen diversos noms d'amics dels organitzadors, i també Can Gabriel, que no s'amaga que és l'habitatge on se suposo que viu el regidor del PP egarenc Gabriel Turmo. Afirma que li té un gran respecte, però repeteix que creu que ell o algú de l'entorn popular és el responsable de fer desaparèixer sistemàticament la placa del carrer. 

L'opció pel carrer han estat unes cases baixes, com les tradicionals terrassenques de finals del segle XIX i principis del XX. No es descarta ampliar el grafit fins la punta, i arribar fins al camí de la riera. Per fer-ho es planteja la possibilitat de fer un concurs de grafiters. Els organitzadors remarquen que la finalització del carrer coincideix amb una fase de la història on el "procés va sobre rodes".

El promotors són els mateixos empresaris que des de fa mesos han col·locat una placa de mides i colors oficials a la zona on apareix la llegenda Carrer La Terra Lliure. S'ha fet sense cap tipus de beneplàcit de l'Ajuntament i ja ha desaparegut en més d'una ocasió, tot i que es trobava en un lloc privat. No és fàcil robar-la, atès que es necessita una escala alta i una estona per descollar-la. Fonts properes a les persones que la col·loquen i la paguen han manifestat repetidament a La Torre que si descobreixen o tenen indicis de qui ha estat el responsable del robatori el denunciaran per entrar en un espai restringit.
 

Esboç del carrer La Terra Lliure de Terrassa a Can Guitard


Els promotors reblen que no podran amb ells i han avisat que la reposaran tants cops com sigui  necessari. Les treballen a la molt castellana i espanyola ciutat de Valladolid, altrament coneguda com Pucela. El mur és un pas més

La iniciativa va sorgir d'un grup de terrassencs independentistes, que va explicar que era una manera de donar suport a la decisió de l'Ajuntament d'afegir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. La placa, de color blau, és ben bé com les originals i autèntiques del Consistori. El carrer, a tocar de la carretera de Rubí, no té cap nom.
 

Col·locació de la placa al carrer de Can Guitard Foto: L.T.

 

Tornen a robar la placa del carrer La Terra Lliure de Terrassa Foto: L.T.