Rull: «Acabar el IV Cinturó és una prioritat absoluta»

El conseller de Territori acusa l'Estat espanyol d'alentir la B-40 "amb traïdoria i premeditació"

Josep Rull al despatx de Territori i Sostenibilitat a Barcelona
Josep Rull al despatx de Territori i Sostenibilitat a Barcelona | Foto: Cristóbal Castro
J.M.O.
21 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a la 13:31h

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, to just acaba d'aterrar, però ja comença a marcar el seu espai i les seves prioritats. Des del seu despatx de Barcelona, a tocar de la plaça dels Països Catalans, el terrassenc ha parlat amb La Torre del IV Cinturó i de molts altres temes. Sobre el que va dir de la B-40 en fem un petit avanç. L'entrevista sencera es publicarà properament.

S'acabarà algun dia el IV Cinturó? Si més no el tram Terrassa-Abrera, pràcticament enllestit?
L'Estat espanyol està alentint el IV Cinturó amb traïdoria i premeditació. Tornem a trobar-nos en una situació de paràlisi de les obres. Les màquines, una altra vegada, han abandonat el terreny.

Això s'allarga, vol dir. Més del que caldria.
El IV Cinturó serà una de les prioritats quan parlem amb el nou govern espanyol. Demanaré que es tornin a recuperar i garantir els ritmes d'execució, com a mínim per acabar el tram de Terrassa fins a Abrera. És la prioritat total i absoluta".

I a partir d'aquí?
Veure com podem fer la connexió amb la Ronda Oest de Sabadell.

Que pot fer el conseller de Territori i Sostenibilitat per aconseguir que aquesta via de gran capacitat sigui una realitat?
Voldria dir que és inaudit el que està passant. Aquesta és una obra amb més retorn econòmic i social que pot haver-hi. Hi la relació més alta entre recursos invertits i capacitat de generar riquesa i prosperitat en el territori.

I a parer seu, a què es deu, què demostra?
La deixadesa total i absoluta que sempre ha tingut el govern espanyol respecte a Catalunya i que en la nostra comarca s'ha viscut de manera directa. S'havia rumorejat la possibilitat d'alguna aportació de la Generalitat per desencallar les obres.

Com està el tema?
En aquests moments no la contemplem. La Generalitat té altres prioritats. Malauradament disposem de pocs recursos i hem de ser capaços d'orientar- los molt bé en aquesta legislatura.