El Carnestoltes de Terrassa recupera l'esperit trapella

El cartell guanyador ha estat realitzat per l'il·lustrador Aitor Prieto | La Confraria Mascarada espera repetir un nombre similar de comparses que l'any passat, al voltant de la cinquantena | Dalai Li Mama és el nou Rei Carnestoltes

Aitor Prieto és l'autor del cartell del Carnestoltes 2016
Aitor Prieto és l'autor del cartell del Carnestoltes 2016 | Foto: Cristóbal Castro
Lluïsa Tarrida
21 de gener del 2016
Actualitzat el 31 de gener a les 10:08h

La Confraria Mascarada ja ha donat a conèixer el programa i el cartell del Carnestoltes d'aquest 2016 a Terrassa. El guanyador del cartell, sorgit per votació popular, ha estat Aitor Prieto, un il·lustrador de 22 anys que ha aconseguit imposar-se a catorze participants més gràcies a un cartell en què ha combinat el retorn a l'erotisme amb la trapelleria del diable.

Segons comenta a La Torre Mireia Gabalda, presidenta de la Confraria, el programa d'enguany no es presenta amb grans novetats. Cal dir que a les pàgines interiors, la Confraria ha optat per mofar-se del Metro de Terrassa així com fa èmfasi en la situació política a nivell nacional.
 

La Confraria Mascarada, organitzadora del Carnestoltes Foto: Cristóbal Castro

Sí que s'ha incidit en una millora en l'organització, per exemple amb una major cura al Dijous Gras comptant amb la col·laboració dels alumnes d'integració social de l'IES Montserrat Roig que exerciran de monitors dels tallers que han preparat per la canalla. Així mateix, se seguirà fent el Cajastoltes que espera repetir l'èxit de l'any passat.

La comparsa oficial és Rives Triple Sex guanyadora del XXVIII Carnestoltes i que compta amb 23 participacions en la rua (de les quals s'ha proclamat vencedora en quatre ocasions) mentre que el Rei Carnestoltes serà Dalai Li Mama. 

Fins ara, hi ha 35 comparses apuntades per a la rua de dissabte tot i que des de l'organització apunten que al tancament de la inscripció segurament rondaran les mateixes que l'any passat, gairebé cinquanta. Sobre el ball de comparses al Recinte Firal de Terrassa, enguany s'obrirà al públic en general a partir de la una de la matinada i el preu per accedir-hi serà 6 euros (amb una consumició inclosa). 

Pel que fa a la rua de diumenge, de moment hi ha un total de 23 comparses inscrites però com passa també amb la rua d'adults s'espera que també incrementin al llarg dels darrers dies amb comparses d'escoles més petites o algunes de dissabte que s'animin. El recorregut en ambdues cercaviles serà el mateix dels darrers anys.

El programa d'actes compta amb la tradicional vetlla i el ball de vídues a la Societat Coral Els Amics, que ja s'ha convertit en una cita plenament consolidada.
 

El programa d'enguany posa l'accent en el Metro i la política nacional Foto: Cristóbal Castro