Impulsen la creació de la Taula de Comerç Local de Terrassa

L’òrgan treballarà en la redacció d’un un pacte

La Torre
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:48h
L’Ajuntament de Terrassa i el sector comercial de la ciutat han acordat impulsar la creació de la Taula de Comerç Local. L’òrgan, que s’acaba de constituir, vol ser un instrument àgil de coordinació entre les diferents entitats i associacions de comerciants i l’Administració a nivell local, que ajudi a afrontar els reptes del sector de forma conjunta i coordinada.

Un dels primers objectius marcats pels integrants de la Taula serà la redacció d’un Pacte del Comerç Local que reculli els principals reptes que haurà d’afrontar el sector, entre els quals hi ha l’establiment d’accions coordinades de dinamització comercial que ajudin a consolidar i promocionar el sector a la ciutat, posant en valor el gran potencial comercial existent als diferents eixos comercials de Terrassa.

D’altra banda, la Taula de Comerç Local vol ser també un punt de trobada on entitats, associacions i professionals del món del comerç puguin intercanviar les seves experiències i metodologies de treball, avançar en la professionalització de la gestió comercial, millorar i fomentar l’organització de fires de diferents àmbits a la ciutat, treballar per la racionalització dels horaris comercials o fer nous passos en la millora de la llei catalana de comerç.

La Taula de Comerç Local, que ha acordat reunir-se mensualment, està formada pels principals agents del sector presents a Terrassa: L’Associació Terrassa Centre, l’Associació de Comerciants Terrassa Nord, l’Eix Comercial Sant Pere, l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell, l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada, el Gremi d’Hosteleria de Terrassa i Comarca i l’Associació de Comerciants de la Maurina. Amb la intenció de seguir creixent i sumar nous actius, la Taula vol ampliar el nombre de participants convidant a formar-ne part a totes les associacions comercials i altres entitats del sector, com ara l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) o la Comissió de Comerç Interior de la CECOT, entre altres.