Fiare Banca Etica celebra assemblea a Terrassa

Està al servei de la transformació social a través del finançament de projectes d'economia social i solidària

La Torre
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:55h

El Grup d'Iniciativa Territorial (GIT) de Fiare Banca Ètica del Vallès, celebrarà la seva assemblea ordinària anual el proper divendres 22 de gener de 2016, a tres quarts de set de la tarda al Casal Cívic Vapor Gran (passeig dVapor Gran, 41 ba-l19) de Terrassa. A la jornada hi estan convocades totes les sòcies i socis. 

Fiare Banca Ètica neix de la unió de dos projectes basats en les finances ètiques: Banca Popolare Etica, un banc cooperatiu que treballa a Itàlia des del 1999 i Fiare que opera a Espanya des del 2005. Tots dos volen ser una eina al servei de la transformació social a través del finançament de projectes de l'economia social i solidària i la promoció d'una cultura de la intermediació financera, sota els principis de la transparència, la participació, la democràcia i el crèdit com a dret.

Els GIT (Grup d'Iniciativa Territorial) són l'organització territorial base de l'organització participativa dels socis de Fiare. Consten de 3 a 11 membres elegits en assemblea, i tenen una persona coordinadora. El GIT, que es constitueix com una associació de fet, es proposa difondre la cultura de les finances ètiques, satisfà les necessitats, exigències i interessos del territori i garanteix la informació sobre l'activitat del Banc.

Els dos vallesos, l'Occidental i l'Oriental, formen una circumscripció de FIARE BANCA ETICA. Des de 2013 existeix el GIT Vallès que representa a les sòcies i socis d'aquestes dues comarques. i que va prendre el relleu dels grups promotors locals, en funcionament des de l'inici de l'activitat de Fiare a Catalunya.