Antoni Bolinches explica el secret de l'autoestima a Terrassa

El psicòleg presenta el seu darrer llibre a El Cau Ple de Lletres

per La Torre , 21 de gener de 2016 a les 06:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres, dia 22, a dos quarts de vuit del vespre, la llibreria El Cau ple de lletres acollirà la presentació del llibre El secret de l'autoestima. Una nova teoria de la seguretat personal, a càrrec del seu autor, Antoni Bolinches.

Sinopsi 


En un moment de plena maduresa i prestigi professional, el creador de la Teràpia Vital presenta la Teoria de la Seguretat Personal, que serveix de fonament al seu mètode terapèutic. La principal idea-força que defensa el llibre és que, en la vida, «els bons moments són per gaudir i els dolents, per aprendre». Partint d’aquesta premissa, Antoni Bolinches, per al qual l’autoestima no és més que la primera font de la seguretat, utilitza tota la seva experiència clínica i capacitat pedagògica per crear un programa d’autoajuda que, a través de l’autoanàlisi, l’autocrítica i el desenvolupament de les facultats psicològiques, proporciona al lector eines per poder incrementar la seva seguretat fins a un punt que li permeti sentir-se realitzat i feliç.

L'autor


Antoni Bolinches (Barcelona, 1947) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació amb grau de llicenciat en Psicologia i màster en Sexualitat Humana. És un dels introductors de la psicologia humanista a Espanya i és membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears, i vocal de la junta directiva de la Federación Española de Sociedades de Sexología. Exerceix una tasca pedagògica important, àmbit en el qual destaca la seva condició de professor del màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (Facultat de Medicina) i del màster en Educació Emocional (Facultat de Pedagogia) de la Universitat de Barcelona. També és professor de l’Institut Superior d’Estudis Psicològics (ISEP) i d’altres acreditades institucions docents especialitzades en la formació de psicòlegs clínics.

10 idees que es troben desenvolupades en el llibre:

1. Reconèixer els defectes és una virtut.
2. Criticar els altres no ens millora a nosaltres.
3. Tota situació dolenta pot permetre una bona solució.
4. Quan fas el que has de fer et converteixes en qui vols ser.
5. A l'escola de la vida la gran mestra és la ferida.
6. Entre el voler i el poder hi ha un camí per recórrer.
7. La suma de moltes petites coses sempre dóna un gran resultat.
8. No hi ha creixement sense patiment.
9. Les millors lliçons de la vida són les que s'aprenen en els pitjors moments.
10. Qui aprèn dels seus errors ja no en comet altres de més grans.

 

Participació