El terrassenc Òscar Intente explora l'obra de Bertolt Brecht al CAET

És un espectacle teatral-didàctic sobre els textos del dramaturg alemany amb traducció de Feliu Formosa

La Torre
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 8:07h
El CAET -Centre d’Arts Escèniques de Terrassa- presenta Aula Brecht, que es representarà el proper cap de setmana, 23 i 24 de gener, a la Sala Maria Plans

Aula Brecht, amb l'actor terrassenc Òscar Intente, és una nova versió de l'espectacle que Feliu Formosa va estrenar el 1977 i va representar fins l'any 1983, fent més de  més de setanta representacions en teatres i llocs poc convencionals.

L'espectacle, de contingut antidogmàtic, de crítica social i moments poètics i d'humor, és una mescla de literatura, teatre i didàctica. Amb Aula Brecht, Intente ens acosta la figura i l'obra d'aquest autor alemany, els textos del qual busquen que l'espectador mantingui una actitud crítica que li permeti comprendre les realitats ocultes i que l'impulsi a prendre decisions per aconseguir un món més just i habitable.

Bertolt Brecht va ser un dels dramaturgs i poetes alemanys més influents del segle XX. Conegut a l’escena dels cabarets berlinesos, des d’on molts artistes de l’època es van permetre opinar i criticar, sempre amb humor i intel·ligència, la situació política d’un moment molt perillós.
Òscar Intente (Castellar del Vallès, 1966) és un polifacètic actor català que ha treballat en televisió, cinema i teatre. Ha aparegut en les pel·lícules Tres dies amb la família, Un berenar a Ginebra i Any de Gràcia, amb Rosa Maria Sardà. A la televisió, se l'ha pogut veure a les sèries Kubala, Moreno i Manchón, La Riera,Cuéntame cómo pasó o Ventdelplà. En teatre, ha dut a escena l'assaig polític Sobre la idea d'Europa de George Steiner i, més recentment, ha participat a La col·leccióde Harold Pinter a la Sala Beckett.