Dues empreses de Can Trias, causants de les males olors

Les medicions realitzades per una empresa externa contractada per l'Ajuntament de Viladecavalls indiquen que "superen els paràmetres de contaminació odorífera acceptable" | S'està treballant per detectar els focus concrets i poder establir mesures correctores

La Torre
19 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a les 10:02h
L'Ajuntament de Viladecavalls ha emès un comunicat en què afirma que continua treballant per eliminar les males olors a Can Trias. Arran de les reunions informatives veïnals del passat mes de juliol i octubre, en les quals els residents es van queixar que sentien olors desagradables, el govern va encarregar un estudi per detectar la procedència d'aquests episodis al barri de Can Trias.

El Consistori ja disposa de l'informe final i va en la línia del que ja es va avançar en la reunió d’octubre. Les medicions d’olors realitzades a Can Trias han estat positives i superen els paràmetres de contaminació odorífera acceptable. L'empresa SOCIENGINYERIA conclou que la contaminació odorífera és "no conforme" i que les emissions provenen "de forma majoritària" de dues empreses del polígon de Can Trias.

L'executiu municipal ja ha iniciat contactes amb les empreses detectades com a principals contribuïdores a la problemàtica, per tal de tractar d'agilitzar les actuacions de mesures d'emissió en origen per detectar els focus concrets i poder establir les mesures correctores escaients, atès que es tracta dels següents passos imprescindibles en la cerca de solució d'aquesta situació. Des de l’Ajuntament, subratllen, que es continuarà treballant en totes les vies possibles i disponibles en dret per aconseguir la "resolució de la problemàtica de la forma més ràpida possible".

Un altre de les accions ha sigut consultar al CAP Can Trias si existia una major incidència de malalts relacionats amb els episodis de males olors i la resposta, segons informa l'equip de govern és que "no tenen coneixement de cap cas que pugui estar relacionat amb aquest tema".

Així mateix, s'ha efectuat trasllat del present informe a la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya en virtut de les seves competències en matèria de control de la Qualitat de l’Aire i de les Activitats, i s'ha sol·licitat reunió urgent amb la Directora General per tal de donar-los trasllat de la "preocupació per resoldre aquesta problemàtica, tot demanant-los tot el suport que ens puguin facilitar".