Les llicències urbanístiques, els arxius públics més consultats per als egarencs

Més de 350 persones van sol·licitar documentació municipal el darrer semestre de 2015 | La mitjana del temps de resposta per part de l'Ajuntament se situa al voltant dels 4,3 dies

La Torre
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:06h
L’Ajuntament de Terrassa va rebre i atendre durant el segon semestre de 2015 un total de 357 peticions d’accés a documentació pública per part de la ciutadania, en compliment de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que regula i garanteix l’accés a la informació pública a totes les persones físiques o jurídiques. Entre altres aspectes, la nova llei estableix que totes les persones majors de 16 anys poden sol·licitar de les administracions catalanes tenir accés a la informació i documentació que hagin produït o tinguin en el seu poder. La llei es va aprovar el passat 1 de juliol i des d’aquell moment el Consistori fa el seguiment de les peticions rebudes i la seva resolució. 

Els informes revelen que hi ha hagut més peticions en el darrer trimestre de l’any (190) que en el tercer (167) i que la via més utilitzada per formalitzar les peticions és la presencial, a les oficines d’informació ciutadana, tot i que les sol·licituds a través de la Seu Electrònica van en augment: en el tercer trimestre de l’any el 25’75% de peticions van ser telemàtiques, mentre que en el següent trimestre, el percentatge ha pujat fins els 41,50%. La via telefònica pràcticament no l’ha utilitzada la ciutadania per a aquesta finalitat: de les 357 peticions, només dues s’han fet a través del 010. 

La mitjana del temps de resposta se situa al voltant dels 4,3 dies. La majoria de les peticions (194) es van atendre en 2 dies o menys, i 113 es van contestar entre 3 i 7 dies després de rebre-les. 

Pel que fa al tipus de documents demanats, la gran majoria (238) han estat expedients i llicències urbanístiques, seguits a molta distància per les llicències d’activitat (72). 

Trobareu més informació i els formularis de sol·licitud d’accés en la pàgina de la Seu Electrònica