Genís Zapater guanya l'Open de la Font Blanca d'Andorra

El matadeperenc Genís Zapater a l'Open de la Font Blanca d'Andorra
El matadeperenc Genís Zapater a l'Open de la Font Blanca d'Andorra | Foto: Matadepera.cat
La Torre
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:39h

El matadeperenc Genís Zapater ha guanyat aquest cap de setmana l’Open Individual en categoria Sènior de la Font Blanca, una prova d’esquí de muntanya de la Copa del Món que organitza la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya i que s’ha disputat a Andorra. Zapater va completar el recorregut en 1 hora, 37 minuts i 27 segons, amb més de quatre minuts d’avantatge amb el segon classificat.

La Font Blanca discorre per la Coma d’Arcalís, amb un recorregut de muntanya que combina trams plans, canals i arestes, amb cinc grans pujades i baixades. Just una setmana abans, l’esportista matadeperenc també quedava desè al Campionat de França d’Esquí de Muntanya, que es va disputar a Meribel (Savoia, França), amb un circuit de 1.700 metres de desnivell positiu.

La carrera, que va guanyar Kilian Jornet, es va disputar sota una constant pluja, fet que la va complicar encara més: “El Kilian ha anat primer des de la segona pujada. Jo he anat tota la cursa entre els vuit primers. A l’última baixada m’he llançat amb una visibilitat quasi nul·la i he caigut quan anava en vuitena posició. Del cop he perdut fins i tot el casc”, explicava el matadeperenc, que va completar el recorregut en 1 hora, 55 minuts i 52 segons.  

Classificacions Cursa Individual Open Masculí Font Blanca 2016

Classificacions Cursa Individual Open Femení Font Blanca 2016