Terrassa engega el Club de lectura amb perspectiva LGTB

La BCT i la regidoria LGTBIQ organitzen aquesta activitat inclusiva amb la diversitat sexual i afectiva, que s’adreça a tota la ciutadania

La Torre
18 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 14:33h
Aquest dilluns comença el termini d’inscripció del Club de lectura amb perspectiva LGTB, que ofereix la Biblioteca Central de Terrassa, organitzadora de l’activitat conjuntament amb la regidoria LGTBIQ de l’Ajuntament de Terrassa. Aquest club de lectura temàtic vol ser una activitat cultural, lúdica i inclusiva amb la diversitat sexual i afectiva de les persones. Per això, s’adreça a tota la ciutadania, formin o no part del col·lectiu LGTB. 

Aquesta nova proposta cultural neix de la voluntat de programar, en el marc d’activitats ordinàries de l’Ajuntament, espectacles i activitats culturals que visualitzin l'existència de la diversitat afectiva, sexual i d'identitat de gènere des de la normalització, per tal d’integrar el seu coneixement sense estigmatització. Aquest és l’esperit del Pacte per la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere (DASIG), signat el 18 de novembre del 2014 per l'Ajuntament i una trentena d’entitats, institucions i sindicats de la ciutat, per treballar en el foment del coneixement, el respecte i l’adaptació a la diversitat sexual i als diferents models de família, així com per promoure la lluita contra els prejudicis, l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia des de diferents àmbits. 

L’escriptor terrassenc Raul Portero, guanyador del 4t Premi Terenci Moix de narrativa gai i lèsbica de la Fundació Arena amb la novel·la “La vida que soñamos” (2008), editada per Egales, serà el dinamitzador del Club de lectura amb perspectiva LGTB. L’activitat consta de tres sessions, cada una d’elles a l’entorn d’un llibre:

• 9 de març: “Adéu a l'Eddy Bellegueule", d’Édouard Louis. 
• 20 d’abril: “Beatriz y los cuerpos celestes”, de Lucía Etxebarría. 
• 8 de juny: “Dibujando el género”, de Gerard Coll-Planas. 

Aquesta activitat està vinculada al Fons especial LGTB de la BCT com a projecte pilot de dinamització d’aquesta col·lecció especialitzada, creada l'any 2005, que ha esdevingut un dels fons especials més antics de la Xarxa de Biblioteques Municipal de la província (XBM) en aquest tema. 

Les places són limitades. Les persones interessades poden fer la seva inscripció presencialment a la BCT, al Passeig de les Lletres, 1. Per a més informació, poden contactar amb la BCT presencialment o al telèfon 937 894 589.