Carles Solà parla a Vacarisses dels mitjans i els conflictes bèl·lics

Aquest dissabte té lloc la primera de les xerrades que organitza el Cul-Actiu

La Torre
20 de gener del 2016
Amb el títol Una visió crítica dels conflictes i les seves conseqüències, el periodista Carles Solà exposar aquest dissabte dia 23, a les vuit del vespre i al Casal de Cultura el seu punt de vista sobre com els mitjans tracten els conflictes i sobre com aquest tractament afecta les migracions, als refugiats en els conflictes bèl·lics. L'acte forma part d'un cicle de conferències que organitza Cul-Actiu Vacarrises i que té l'entrada lliure.

Carles solà i serra (Berga, 1964) és periodista. Del 1989 al 2000 treballa com a reporter (ENG) dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, primer a la delegació de Lleida i després a Sant Joan Despí. En aquesta etapa cobreix, entre altres, diferents moments dels conflictes d’Orient Mitjà i els Balcans i és autor i coautor de nombrosos reportatges per als programes “Actual” i “30 Minuts”. Del 2000 i al 2004 és Cap de la Secció de Societat d’Informatius de Televisió de Catalunya des d’on impulsa la creació de la primera cèl·lula de persones periodistes especialitzades en immigració. Des de juny de 2004 és el director i redactor del programa Tot un món l’espai dedicat a la immigració i la diversitat cultural a Catalunya que TV3 emet tots els dissabtes i diumenges.

Des de començaments del 2005 és membre de la Mesa per la Diversitat en l’Audiovisual, organisme del CAC que vetlla per la presència de la diversitat en els mitjans audiovisuals de Catalunya. Des del 2008 n’és un dels seus vicepresidents. També forma part de la Comissió per la Diversitat a TV3, creada el setembre de 2006 per impulsar la diversitat cultural i social en aquesta empresa i en la seva programació. És impulsor i portaveu del grup de treball que impulsa la creació de l’Espai Àfrica de Catalunya i ha col·laborat i col·labora amb diverses entitats (Fundació Jaume Bofill, Mugak, etc.) per avançar en la millora del tractament de la diversitat i la immigració en els mitjans de comunicació. A més, ha estat professor del curs “Corresponsals de la Immigració” de la Fundació Pere Ardiaca i de l’ Observatori de Cobertura de Conflictes de l’UAB i actualment és un dels professors del Màster en Interdisciplinari en Migracions Contemporànies de la UAB.