Jordi Baiget conseller amb l'ADN de Terrassa

Nascut a Balaguer, el nou conseller d'Empresa i Coneixement, va estudiar a l'Escola Pia egarenca i va residir a la ciutat vallesana fins que es va casar

J.M.O.
16 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:35h
Jordi Baiget amb Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Jordi Baiget amb Artur Mas, en una imatge d'arxiu | ACN

Jordi Baiget (Balaguer, 1963) és el nou conseller d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat. Va néixer a La Noguera, però té ADN egarenc. Va ser alumne de l'Escola Pia de Balaguer i de l’Escola Pia de Terrassa, on va fer EGB i va acabar els estudis amb la professora Mariona Vigués de tutora. Fill d’un treballador de la FECSA, de ben petit va marxar amb la seva família a Terrassa, on va viure fins a casar-se. Amb Baiget hi ha dues conselleries egarenques, atès que Josep Rull s'encarrega de Territori i Sostenibilitat.

És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Militant de CDC des de l'any 1996 ha ocupat diferents càrrecs en aquest partit i al govern de la Generalitat fins a l’actualitat.

Té estudis de postgrau en Anàlisi Econòmica i ha estat professor ajudant a la Facultat de Ciències Econòmiques d’aquesta universitat.
 
El 1990 s’incorpora al Servei d’Estudis de CDC com a assessor del Grup Parlamentari Català al Congrés dels Diputats en aspectes econòmics, sectorials i socials. Des del gener de 2001 fins al novembre de 2003 va ser secretari del Grup Parlamentari Català (Convergència i Unió) a les Corts Generals.
 
De novembre de 2003 fins al 2011, Jordi Baiget va ser coordinador Tècnic dels grups parlamentaris de CiU a Catalunya i a les Corts Generals. L’any 2011 va entrar al Govern de la Generalitat com a director general de Coordinació Interdepartamental i el 2012 va ser nomenat secretari del Govern.
 
Jordi Baiget va militar a la FNEC, on va entrar l’any 1985, i va ser membre de la seva coordinadora nacional com a Secretari de Finances des del 1986 fins al 1987. Baiget també ha publicat diversos estudis relacionats amb l’economia catalana i el mercat de treball.

Un home d'Artur Mas

El nou conseller ha anat guanyant pes amb els anys com un dels principals assessors i coordinadors interns de CDC, uns càrrecs que l'han convertit en un home proper a l'expresident Artur Mas.

L'any 2004 va ser designat coordinador tècnic dels grups parlamentaris de CiU a Catalunya i a les Corts Generals, i durant la IX Legislatura de la Generalitat de Catalunya va ocupar el càrrec de director general de Coordinació Interdepartamental del Govern de Catalunya.

Des del 2012, Baiget ha estat secretari del govern d'Artur Mas fins aquest dimecres, que assumirà les funcions de conseller. Ell mateix va ser l'encarregat de llegir els principals articles del decret que va firmar Artur Mas el 27 de setembre del 2014 per convocar la consulta del 9-N.