Ballart: «Terrassa és una de les ciutats millor administrades»

L'alcalde presenta el Pla de Mandat 2015-2019 amb cinc grans eixos estratègics que volen plasmar un nou model de gestió "obert i transparent" | El municipi té grans reptes per endavant però ho farà partint d'una "fiscalitat moderada" i amb la vista posada en "la reducció de l'endeutament"

Lluïsa Tarrida
15 de gener del 2016
Actualitzat el 16 de gener a les 8:20h
Jordi Ballart, entre els tinents d'alcalde Miquel Sàmper i Alfredo Vega
Jordi Ballart, entre els tinents d'alcalde Miquel Sàmper i Alfredo Vega | Foto: Marcel Marsal

Jordi Ballart, entre els tinents d'alcalde Miquel Sàmper i Alfredo Vega Foto: Marcel Marsal


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat pels tinents d'alcalde Miquel Sàmper i Alfredo Vega, ha presentat aquest divendres el Pla de Mandat 2015-2019, un document estratègic en el qual queden fixades les principals línies d'actuació del govern municipal que es desenvoluparan en aquest període de temps. És doncs, un full de ruta que anirà lligat als corresponents Plans d'Acció Municipal -document on es plasmaran de forma concreta les accions, programes i projectes a dur a terme- i als pressupostos anuals. "Amb aquest document prenem un compromís clar amb la ciutadania, amb l'objectiu d'aconseguir sortir de la crisi amb unes noves bases, amb la justícia social i el progrés econòmic com a pilars centrals", ha explicat Ballart.

L'alcalde socialista ha volgut també treure pit de les finances municipals, assegurant que "Terrassa és una de les ciutat millor administrades del país" i subratllant que "mai hem necessitat suport o subvencions extraordinàries per fer front a les necessitats de pagament amb proveïdors". Ballart a més ha dit que en els propers anys l'objectiu és "continuar amb una fiscalitat moderada i anar reduint l'endeutament, tot i que a dia d'avui ja es troba en nivells raonables". 

Com a novetat, aquest Pla de Mandat estarà obert a la participació de la ciutadania gràcies a un període d'exposició al públic i en el qual els egarencs podran aportar idees o propostes que considerin necessaris i que no estiguin contemplats. Així mateix, durant el 2016 a través d'un sistema virtual es permetrà fer el seguiment de les actuacions dels Plans d'Acció associats al Pla de Mandat, uns Plans d'Acció que també estaran subjectes a un procés obert que es realitzarà durant el primer semestre de cada any.

Les 5 prioritats

El Pla de Mandat 2015-2019 està distribuit en cinc grans eixos que han de permetre preservar "la justícia social, i impulsar una nova etapa de progrés econòmic, benestar i qualitat de vida". Aquestes són les cinc prioritats polítiques pel govern de PSC-CiU:

1. Potenciar l'activitat econòmica per tal de reduir l'atur i facilitar la creació de feina estable i de qualitat. El govern es proposa incrementar i reforçar la tasca d'atenció, orientació i formació a les persones en atur i als emprenedors alhora que es vol millorar les condicions per fer de Terrassa un referent en el món empresarial i atractiva per als inversors.

Més informació dels 16 punts plantejats.


2. Garantir la qualitat de vida, la justícia social i el benestar per a tothom. Atendre les persones més vulnerables o en risc d'exclusió social, treballar en xarxa amb la resta d'agents i entitats; vetllar perquè es construeixen els equipaments educatius pendents; reclamar els CAP pendents o lluitar contra els desnonaments i promoure l'accés a l'habitatge són algunes de les prioritats que el govern es compromet en aquest eix.

Més informació dels 39 punts contemplats.


3. Millorar el model urbà de Terrassa i potenciar la mobilitat, sostenibilitat, manteniment i la neteja de la ciutat. El govern indexa en aquest eix la necessitat de repensar el model urbanístic de Terrassa com ara redissenyar la rambleta del Pare Alegre o els accessos a la Masia Freixa; executar les obres a la ronda de Ponent; decidir quin model de gestió de l'aigua volem per Terrassa; la creació d'un pacte per la neteja que faci un servei de recollida de residus més eficient i de qualitat o ressidenyar la línia d'autobusos.

Més informació dels 21 punts que es contemplen


4. Facilitar la participació, implicació i col·laboració dels ciutadans en el govern de Terrassa i renovar l'administració municipal. Que l'Ajuntament tingui les parets de vidre, sigui obert i transparent per a la ciutadania i fer dels equipaments i districtes seus d'acció i de treball comunitari són prioritats per aquests quatre anys que vénen.

Més informació dels 17 compromisos que pren el govern


5. Projectar la ciutat al món i enfortir la capitalitat cultural, comercial, esportiva, universitària i turística de Terrassa. Construir un nou terrassenquisme orgullós i il·lusionant que dibuixi una nova imatge de la ciutat tot potenciant els recursos patrimonials i els esdeveniments esportius, culturals o comercials que es duen a terme al llarg de l'any. 

Més informació dels 17 compromisos contemplats