Mor Màrius Heras, institució egarenca

Relacionat amb el món de l'associacionisme cristià i exmembre de la junta directiva de l'entitat SFERIC, Heras havia estat nomenat Terrassenc de l'Any i posseïa la Medalla d'Honor de la Ciutat

La Torre
14 de gener del 2016
Actualitzat el 15 de gener a les 9:46h
Terrassa està de dol. Una de les personalitats més reconegudes i apreciades ha mort. Es tracta de Màrius Heras i Moreno, distingit com a Terrassenc de l'Any 2001 i Medalla d'Honor de la Ciutat.

Màrius Heras i Moreno (Terrassa, 1921) es va iniciar en el món de l’associacionisme cristià als anys 40, ingressant al Grup de Joves d’Acció Catòlica de la Parròquia de la Sagrada Família, i va ser el fundador de l’Agrupament Escolta de la mateixa parròquia. Als anys 60 va ser membre de la junta directiva de l’entitat SFERIC i als 70 es va integrar a la Federació de Cristians de Catalunya.

A mitjans dels 80 va impulsar, juntament amb Maria Iribarren, el concurs bíblic, que encara se celebra anualment a tot Catalunya amb la participació de desenes de milers d’escolars.

Heras va participar també en la organització d’esdeveniments com el certamen Expobíblia, les Trobades Ecumèniques de Terrassa o les Romeries de Terrassa a Montserrat, i entre les entitats i iniciatives per on ha passat, hi ha la Fundació Abadia de Montserrat 2025, el moviment Assemblea del Poble de Déu, la Cooperativa Fil i Agulla, l’Aula Gran i l’anomenada Cistella del Pa, que a principis dels anys 60, recollia pa als forns amb finalitats benèfiques.

Heras va rebre la Medalla d'Honor de la Ciutat de les mans de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l'abril de 2014 per la seva trajectòria com a figura destacada de l’associacionisme cristià a la ciutat. 
Màrius Heras Moreno
Vetlla: sala de vetlla 2, des del dia 14-01-2016 a les 10:00 hores
Cerimònia: el dia 15-01-2016 a les 16:30 hores
Lloc de cerimònia: Catedral del Sant Esperit
Inhumació: el dia 15-01-2016 a les 17:30 hores