Ballart vol càmeres a l'uniforme de la Policia de Terrassa

L'alcalde valora la tasca del cos i proposa noves mesures perquè "no hi hagi cap dubte" sobre les actuacions dels agents

La Torre
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:22h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que valora "la gran professionalitat dels agents de la Policia Municipal", ha proposat que el nou Pla Director de la Policia Local que està ultimant l'equip de Govern incorpori noves mesures que contribueixin a fer més pròxima i transparent la tasca d'aquesta cos de seguretat, com la integració de càmeres en l'uniforme dels agents, d'acord amb el que estableixi el marc normatiu vigent.

Les càmeres permetrien avalar que totes les actuacions dels agents es fan sempre "dins de la màxima correcció i respectant els drets i llibertats de les persones". Ballart, manifesta que, amb aquestes mesures, "volem que no hi hagi cap possible ombra de dubte sobre les correctes actuacions dels agents, uns treballadors i treballadores que exerceixen les seves funcions amb gran professionalitat per garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa, i que fan unes funcions de gran vàlua" en matèria de seguretat, vigilància, regulació del trànsit, foment de la convivència, prevenció de delictes i protecció del medi ambient, entre d'altres funcions determinades per la llei.

"Podem afirmar que tenim un cos de policia al qual hem estar agraïts i que té una bona imatge pel conjunt de la ciutadania", afirma l'alcalde. L'objectiu del nou Pla Director és el de redefinir la Policia Local cap a un nou model més pròxim a la ciutadania i amb major dimensió social i educativa, dintre del seu paper de garant dels drets i llibertats de la ciutadania.

Per a l'elaboració del Pla, s'ha analitzat la situació actual del cos de policia local i se n’ha avaluat les oportunitats i febleses, per actualitzar les funcions i l’estructura del cos sota els criteris d’una major proximitat amb la ciutadania i les entitats ciutadanes. Amb aquest objectiu, al Pla es defineixen les àrees de millora i es programen les mesures d’actuació. Una d’elles és el redimensionament de la plantilla, que augmentaria en 50 efectius en 10 anys.

Aposta pel diàleg entre Sirvent i els agents 

També es preveu un Pla de Formació perquè el cos disposi dels recursos formatius necessaris per avançar cap al nou model policial dissenyat. Pel que fa al GIP, tenint en compte que aquest grup d’intervenció ràpida té les mateixes funcions que la resta de la Policia Local, quedarà integrat amb la Divisió d’Unitat Centralitzada (DUC), que també integra les unitats de trànsit i la policia ecològica. Cal destacar que en cap cas la Policia Municipal i, per extensió, el GIP, no té ni realitza funcions antiavalots, tal i com determina la Llei 16/91 del Parlament de Catalunya.

Aquest dijous l’alcalde de Terrassa s’ha reunit a l’Ajuntament amb la regidora de la CUP, Maria Sirvent, a petició de la regidora, i li ha explicat les principals línies del Pla Director. Tal i com estava previst, la regidora de Seguretat, Maruja Rambla, presentarà el Pla a tots els grups municipals en el decurs dels pròxims dies. Durant la reunió amb Sirvent, l’alcalde li ha reiterat la seva ferma defensa de la llibertat d’expressió des del respecte als drets i llibertats, i ha refermat la seva aposta pel diàleg entre la CUP i la quinzena d’agents de la Policia Municipal que han interposat una querella contra la regidora, com a la millor via per solucionar el conflicte.