La CUP ofereix mà estesa a Ballart per canviar el model policial de Terrassa

L'agrupació manifesta que l'alcalde de Terrassa es mostra partidari de dissoldre el Grup d'Intervenció Especial i que ha demanat als policies que "retiressin la denúncia" a Maria Srivent

La Torre
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:44h
Aquest dijous, membres de la CUP acompanyats pels col·lectius SAT i Alerta Solidària s'han reunit amb l'equip de govern de Terrassa per parlar sobre la querella que pesa cap a la regidora cupaire Maria Sirvent per part d'una quinzena d'agents de la Policia Municipal de Terrassa. En aquesta reunió es pretenia posar sobre la taula reclamacions i projectes i veure si hi havia més o menys bona sintonia entre les propostes de l'agrupació municipal amb l'executiu local.

Els primers a fer una valoració al respecte han estat des de la CUP que han manifestat la seva satisfacció perquè afirmen que "l'Ajuntament comparteix la nostra diagnosi" i perquè han arrencat "el compromís de presentar un nou Pla Director de la Policia Municipal de Terrassa en les properes setmanes". Així mateix, segons la CUP, Ballart "ha instat als agents querellants a desestimar la denúncia interposada" i a més s'ha manifestat favorable a "extingir el Grup d'Intervenció, tot constatant la polèmica que ha caracteritzat la seva existència".

La CUP subratlla que el nou pla director prendrà com a fil conductor la idea de repensar "el model policial, per orientar el cos cap a una policia de proximitat i al servei de la ciutadania".

Davant del que consideren una "actitud proactiva de l'Ajuntament", la delegació de la CUP ha ofert "mà estesa per treballar junts" en aquesta futura remodelació policial alhora que ha ofert el seu "assessorament, sent pont o intermediari" amb experiències que altres equips de govern dels ajuntaments on l'agrupació participa (com Sabadell i Badalona) han dut a terme en referència al model policial local.