FAVT dóna suport Sirvent i reclama suprimir el Grup d'Intervenció policial

"Aquest subgrup de la Policia Municipal de Terrassa té una finalitat d'un equip d'antidisturbis, i la seva existència és molt discutible a la nostra ciutat, tant des del punt de vista conceptual com dels recursos econòmics que empra ja que les seves funcions entenem que han de fer-les els Mossos"

per La Torre, 15 de gener de 2016 a les 07:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La FAVT estem en el Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i, en el seu dia, vàrem sol·licitar, per escrit, a l’Ajuntament de Terrassa, tractar el tema de la dissolució del Grup d'Intervenció de la Policia Municipal de Terrassa en el Consell que es va fer el passat 27 de novembre de 2015. Per una sèrie d'incidències prèvies a la reunió succeïdes als membres de la FAVT que havien d'exposar el tema, va fer que no poguéssim estar i expressar la nostra opinió en aquest Consell.

Això, combinat en les inèdites i excepcionals circumstàncies que es donen a la nostra ciutat per la denúncia feta per 15 policies municipals contra la regidora de la CUP a l’Ajuntament basada en les paraules que va dir en el Ple Municipal del mes juliol 2015, demanant el mateix del què volem parlar la FAVT, la petició de dissolució del Grup d’intervenció de la Policia Municipal de Terrassa, fa que trenquem la nostra norma de no parlar de res relacionat amb partits polítics i que ens sentim obligats a expressar la nostra opinió i demandes a tota la ciutadania.


El Grup d’intervenció de la Policia Municipal és un subgrup, que té com a finalitat intervencions ràpides i contundents, tipus antidisturbis, que és molt discutible hagin de fer els membres d'aquest cos a la nostra ciutat, tant des del punt de vista conceptual del que ha de ser la Policia Municipal, com des dels recursos econòmics que se li destinen, perquè les seves funcions considerem que poden fer-les els Mossos d’Esquadra.

Des del punt de vista dels conceptes, la FAVT volem que la Policia Municipal sigui propera, útil, transparent i amable amb els ciutadans i ens sembla evident que, per la seva pròpia estructura i funcionament, el Grup d’Intervenció de la Policia Municipal no pot tenir aquestes característiques.


Referent a les paraules de la regidora de la CUP, objecte de la denúncia, considerem que el seu fons i la seva intenció no són molt diferents i es basen en el legítim dret d’expressar-se sobre el què no veu bé per millorar-ho. Tot plegat no és un atac a la Policia Municipal, en el seu conjunt, que considerem necessària i funciona, en general, de manera correcta.

Per tot l'exposat:

DEMANEM

1a que l’Ajuntament obri un debat ciutadà sobre el Model de Policia Municipal que volem i elimini el Grup d’Intervenció de la Policia Municipal si així ho desitja la majoria dels ciutadans i entitats que hi participin i, està clar, sense pèrdua de llocs de treball dels seus membres que podrien augmentar l'eficàcia de la Policia Municipal potenciant altres serveis propis del cos.

2a que, com un acte per afavorir la convivència, la concòrdia i el bé comú, els 15 membres de la Policia Municipal que han interposat la denúncia contra la regidora de la CUP de l’Ajuntament de Terrassa la deixin sense efecte i la retirin el que, estem segurs, desitgem moltes persones i entitats de la nostra ciutat.

 

Participació