Indignació perquè Autema no fa els descomptes als peatges de la C-16

La FAVM explota en veure que la concessionària no aplica la gratuïtat en els trams i franges horàries acordades per a les persones que han donat d'alta el TeleTac

Pere Fontanals
13 de gener del 2016
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, un dels principals actors en les reivindicacions per a la millora de la mobilitat al Bages sud, ha explotat aquest dimarts en comprovar que la concessionària de l'Autopista Terrassa Manresa (AUTEMA), continua cobrant el preu normal dels peatges en els dos sentits entre Manresa i Sant Vicenç, i Manresa i Terrassa de la C-16, sense aplicar ni els descomptes ni la gratuïtat com havia de fer des del passat 4 de gener.

Segons ha explicat el president de la FAVM, Enric Martí, diversos usuaris de l'autopista que van portar a terme els tràmits necessaris per optar a aquesta gratuïtat en les hores convingudes, "s'han trobat amb la desagradable sorpresa que han rebut els càrrecs en compte dels imports del preu normal del peatge, com si no tinguessin cap bonificació". Martí es pregunta "perquè l'usuari ha de suportar la càrrega dels peatges durant tot el mes?", davant de l'anunci que l'import serà retornat.

Per optar a la gratuïtat en el tram Manresa - Sant Vicenç, o en el descompte del 50% en el tram Manresa - Terrassa, els usuaris havien de donar-se d'alta i instal·lar al cotxe un TeleTac. A l'hora de la veritat, però, el TeleTac ha funcionat com un de normal i les vegades que els usuaris han passat pel peatge s'han trobat que els ha arribat el càrrec al compte bancari.

Des de AUTEMA atribueixen el problema al fet que encara no han pogut automatitzar el procés de manera que l'arc detecti quins són els TeleTacs normals i els bonificables. L'empresa assegura que aquest inconvenient estarà solucionat aquest mateix mes i que l'import que s'hagi cobrat indegudament s'abonarà als usuaris.