Pressió de la CUP perquè Ballart deixi de ser «àrbitre» i defensi Sirvent

L'agrupació ha organitzat diversos actes de suport a la regidora denunciada per un grup de la Policia Municipal | Es mostren molt crítics amb l'alcalde de Terrasssa a qui acusen d'"avergonyir-se" del seu programa electoral, en el qual es prometia que es dissoldria el Grup d'Intervenció Especial

Lluïsa Tarrida
13 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:11h
Membres de la CUP, SAT i Alerta Solidària en l'acte de suport a Sirvent
Membres de la CUP, SAT i Alerta Solidària en l'acte de suport a Sirvent | Foto: Marcel Marsal

La querella que han interposat una quinzena d'agents de la Policia Municipal de Terrassa contra la regidora de la CUP, Maria Sirvent, per una intervenció en el ple municipal del passat mes de juliol continua generant polèmica. En les darreres setmanes, ha tingut lloc una onada solidària cap a l'agrupació municipal promoguda des de nombrosos col·lectius, moviments socials, partits polítics i entitats, així com també han sorgit algunes crítiques des del Partit Popular o del sindicat SFP de Badalona i una oferta de mediació entre les dues parts des de l'Ajuntament de Terrassa.

La formació cupaire ha volgut fer un pas més i aquest dimecres ha convocat els mitjans per exposar la seva posició i refermar el seu suport cap a Sirvent. El proper dia 22 de gener estan convocats per l'Ajuntament en un acte de conciliació amb el sindicat denunciant però ja anuncien que n'esperen poca cosa, "s'ha de mediar en un conflicte quan s'ha produït un dany, nosaltres no hem fet res que s'hagi de reparar, ens hem limitat a exercir el dret d'acció política en un ple municipal i dins del marc institucional, per tant, creiem que nosaltres som les víctimes", ha manifestat Ander Zurimendi.

Justament, sobre aquest acte de conciliació, la CUP s'ha mostrat molt crítica amb l'equip de govern i, en especial, amb l'alcalde ja que considera que "ell és part interessada en el conflicte ja que és el representant institucional de la Policia, dubtem que pugui exercir d'àrbitre neutral". Malgrat això, o justament per això, creuen que és el moment que Jordi Ballart faci un pas endavant i "es mulli, deixi clara la seva posició i defensi la llibertat d'expressió dels regidors sense amenaces ni coaccions, convidar-nos a un acte de conciliació és un gest que no toca, cal anar més enllà", i en aquest sentit esperen que "s'enceti per fi el debat sobre el model de la policia local, ja que recordem que va ser un compromís que va fer el PSC quan ens van dir que es replantejaria el model i es faria un pla director que es presentaria a finals d'any; de moment, seguim esperant". La pressió sobre Ballart per part dels cupaires també ve donada perquè asseguren que en el programa electoral socialista per a les eleccions municipals, s'incloïa la "dissolució del Grup d'Intervencions Especial (GIE)" i per això "no entenem perquè s'avergonyeix d'una cosa que va prometre". 
 

Membres de la CUP, SAT i Alerta Solidària en l'acte de suport a Sirvent Foto: Marcel Marsal

D'altra banda, aquest dijous al matí, la CUP tindrà una reunió amb el responsable de l'Àrea de Seguretat, el tinent d'alcalde Marc Armengol, així com la regidora Maruja Rambla, responsable directe de la Policia Municipal. També està prevista la presència de l'alcalde Jordi Ballart. En aquesta reunió, Sirvent i els membres de l'agrupació volen deixar clar el seu posicionament i forçar Ballart a moure fitxa. 

Actes previstos

Davant el debat que s'ha generat al voltant d'aquesta denúncia, la CUP juntament amb Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i Alerta Solidària, han volgut catalitzar tota l'energia i organitzar diversos actes com a mostra de suport a Sirvent i en defensa de la "llibertat d'expressió". En l'agenda dels propers dies ja hi ha assenyalats tres dies. Aquest divendres dia 15, a les sis de la tarda a Amics de les Arts amb la presència de l'exdiputat David Fernández, l'alcaldessa de Badalona Dolors Sabater, l'advocat Joan Tamayo, i el regidor de Crida per Sabadell Albert Boada. Posteriorment, el divendres 22 de gener, es realitzarà una roda de premsa de suport davant dels Jutjats de Terrassa que comptarà amb la intervenció el diputat de la CUP Bernat Salellas; i, finalment, el dijous dia 28, amb motiu del ple ordinari de l'Ajuntament de Terrassa es realitzarà una nova concentració.