Twitter utilitzarà tuits d'usuaris com a anuncis

E.P.
14 de gener del 2016
576_1429339588twittercloud
576_1429339588twittercloud | twitter
Els usuaris de xarxes socials parlen habitualment de productes, ja sigui per criticar-los o per donar-ne una bona opinió. I aquest segon supòsit és interessant per a les marques. És per això que Twitter està treballant per aprofitar els tuits dels usuaris anònims de la xarxa social sobre una determinada marca per fer-ne publicitat. Un format publicitari que Twitter ha denominat 'galeria d'entusiastes de marca'.

El nou format, presentat durant l'edició passada del CES, consistirà a permetre a la marca que seleccioni tuits publicats sobre el producte o servei que vol anunciar i els agruparà. Es crearia una galeria amb un tuit de la marca com a capçalera i la resta de missatges d'usuaris anònims de la xarxa social parlant-ne.

Això sí, abans de publicar-ho, es demanaria permís als usuaris seleccionats per incloure'ls en aquest tipus de format. És un procediment similar al que ja fan servir moltes marques amb els denominats 'influencers', usuaris amb molts seguidors a qui es paga o s'envia productes perquè en parlin bé al seu compte. Això elevaria qualsevol usuari a la categoria d''influencer' si la seva opinió sobre un producte és favorable.

"Això dóna a les marques la possibilitat de tuitejar recomanacions dels usuaris que estan a prop seu", recull Digiday, que va assegurar una font propera al nou producte. Un format que se suma al dels ja coneguts 'influencers' i que aprofitaria la proximitat amb el client per donar valor a testimoniatges d'usuaris que no són coneguts i no tenen milers de seguidors però sí una opinió sobre la marca.