Arbres caiguts, contenidors moguts i jardineres volant pel fort vent

La tarda de dilluns va estar marcada a Terrassa per la precipitació de branques de grans dimensions a la via pública així com el perill que va ocasionar les ratxes sobre rètols i testos

La Torre
12 de gener del 2016
El vent va causar força estralls aquest dilluns a Terrassa. Diversos arbres van caure provocant danys materials. El primer, a quarts de tres de la tarda, va ser al carrer Pare Llaurador amb Murillo. La branca -d'uns cinc metres de llargada- s'havia partit i tallava la circulació dels vehicles en aquest vial. Bombers i Policia Municipal es van fer càrrec del servei tallant la branca trencada i deixant-la a un costat on no molestés el pas ni dels cotxes ni dels vianants. 

A les cinc de la tarda d'aquest dilluns, un veí del carrer Romania va alertar la Policia Municipal. Una branca d'un arbre s'havia trencat i havia impactat a sobre el seu vehicle causant-li diversos danys. Sembla ser que l'arbre no havia aguantat els cops de vent. La branca, de dimensions considerables (uns tres metres de longitud per 1,5 d'amplada) va ser retirada pels agents i els Bombers que la van deixar dipositada a la vorera a l'espera que Eco-Equip l'ha pogués passar a recollir.

Una hora més tard, un veí del carrer Sant Cosme, amb cruïlla amb Jacint Elias, va demanar la intervenció de la Policia Municipal de Terrassa i dels Bombers perquè un altre arbre havia caigut i tallava la circulació dels vehicles. Sembla ser que el vent havia acabat arrencant l'arbre i l'havia tombat anant a parar sobre alguns vehicles estacionats.

L'arbre, d'uns cinc metres de longitud, havia impactat sobre un turisme provocant danys importants. Els Bombers van retirar i apartar-lo mentre que els agents van precintar la zona per mantenir-la segura. La dotació va deixar una nota informativa al parabrisa del cotxe informant al propietari del que havia passat a l'espera de ser localitzat.

A més, el vent també va ocasionar desperfectes en el cablejat elèctric en diversos punts de la ciutat, la caiguda de rètols comercials així com la intervenció dels Bombers per recol·locar una dotzena de contenidors que havien quedat al mig de la via pública.

També es va témer pels vianants que passaven per la carretera Montcada ja que des d'un dels edificis queien jardineres al terra. Els agents policials van constatar com diversos testos s'havien precipitat però van considerar que ja no es corria perill perquè no en quedava cap sospitosa de caure. Diverses jardineres, de mig metre de llargada, van estavellar-se a la vorera però per sort no va ocasionar cap dany personal. La Policia va localitzar el pis des d'on havien caigut i van poder comprovar com no tenien les mesures de protecció adequada motiu pel qual es va realitzar la corresponent denúncia.