Onada solidària amb Sirvent, denunciada per policies

Regidors i activistes de TeC, ERC, Barcelona en Comú, EH Bildu, Podem i Crida per Sabadell, així com periodistes i sindicalistes, envien el seu suport

J.M.O.
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:45h
Maria Sirvent entre Xavi Matilla i Isaac Albert, en una foto d'arxiu
Maria Sirvent entre Xavi Matilla i Isaac Albert, en una foto d'arxiu | J.M.O.

 

La denúncia presentada per un grup de 15 policies locals contra la regidora Maria Sirvent ha rebut entre ahir i avui un rebuig massiu a les xarxes socials, que han inundat els comptes de la CUP Terrassa de missatges de solidaritat. 

Cal destacar el suport rebut des dels grups de Terrassa en Comú i ERC. Els portaveus, Xavier Matilla i Isaac Albert, es van posar en contacte ahir mateix amb la regidora Sirvent, han informat fonts del grup. A més a més, altres regidors com Xavier Martínez (TeC) i Carles Caballero i Pep Forn -els dos republicans- també han parlat en favor de la cupaire.

A la CUP Terrassa han enviat missatges des de Moviment d'Esquerres (Més) i Anibal Garzón per part de Podem. A títol individual, ho han fet Joan Tamayo, de l'Observatori de Drets Socials de Terrassa, i Manel Márquez, president del Centre d'Estudis Històrics de Terrassa.

Igualment notable ha estat el suport, mitjançant les xarxes, de col·lectius de la ciutat com l'Ateneu Candela, la Taula de l'Aigua, el diari Malarrassa, i les agrupacions Arran Terrassa i el SAT.

Des de la política catalana ha arribat el suport de David Fernàndez (ex diputat de la CUP), Benet Salellas (actual diputat de la CUP) i Dolors Sabaté (alcaldessa de Badalona). I del municipalisme, d'Albert Boada (regidor de Crida per Sabadell), Josep Garganté i Maria José Lecha (regidores de la CUP Barcelona) i Aitor Sánchez (regidor de CUP Rubí).

Igualment, el sindicat CGT de Catalunya, Alerta Solidària, Endavant Vallès-Occidental i diversos activistes de Barcelona en Comú també han manifestat la seva solidaritat amb la regidora, així com periodistes com Laia Altarriba i Maria Manyosa i el cooperativista i llibreter Ivan Miró. A més a més, des d'Euskal Herria arriben els suports d'Itziar Amestoy, ex regidora d'EH Bildu Gasteiz, i Martxelo Díaz, periodista de GARA.