Policies de Terrassa denuncien la regidora de la CUP

Els fets es remunten a unes paraules pronunciades en el ple municipal de juliol

| 07/01/2016 a les 12:38h
Arxivat a: Societat, Maria Sirvent, CUP de Terrassa, Policia Municipal
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/01/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Maria Sirvent és advocada Foto: Cristóbal Castro


La CUP de Terrassa ha fet públic que 15 policies locals han interposat una querella contra la formació i contra la seva regidora, Maria Sirvent. "Per injúries i difamacions contra el cos municipal, en uns comentaris fets en el ple de juliol", indiquen els seus portaveus. "Avui encetem la campanya per aturar els peus a aquest grup de policies, que no tenen el suport de la resta, i que es pensen que poden dictar el nostre pensament".

La regidora va rebre la notificació de la denúncia a principis de desembre. La data de la citació està situada en el proper divendres 22 de gener, als Jutjats de Terrassa.

"Algunes de les persones d'aquest grup estan vinculat al Grup d'Intervenció Especial (GIE), grup del qual la CUP demana la seva dissolució immediata. I és que el GIE té un estens currículum en accions contràries als moviments socials de la ciutat. Precisament per la nostra campanya favorable a dissoldre els GIE (que de fet va ser un clar compromís durant la campanya electoral de maig de 2015), un nucli d'agents locals va començar a maniobrar en contra de la CUP. Ja en el seu moment es van adreçar a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per a què aturés la nostra activitat política. Vist l'escàs èxit del seu intent, el grup de policies sembla haver optat per intentar judicialitzar el conflicte."

Des del la CUP es considera que la iniciativa fracasarà "donat que les intervencions de la regidora Sirvent són en general educades i respectuoses. I és que la contundència en els plantejaments no està renyida amb la veracitat i el 'savoir faire'. Ens estranya, per tant, ser víctimes d'aquest tipus de denúncies fantasma."  

La CUP dóna suport a la creació d'un Front Comú "per acabar amb els abusos policials i la sensació d'impunitat que acompanya al GIE. En aquest sentit, diferents col·lectius i moviments socials desenvoluparan una campanya durant el mes de gener, qüestionant el model policial actual de la nostra ciutat".

Fonts de l'Ajuntament han manifestat a La Torre que hi ha coneixement de la querella però reblen que l'han presentat unes persones a títol totalment individual sense que el cos hi tingui cap implicació.
 

Contingut relacionat

COMENTARIS

Policia de l'Ajuntament
Anònim, 07/01/2016 a les 13:13
+43
-10
El passat 26 de desembre amb l'arribada del Patge Xiu-xiu vaig fer de músic. Ell recorregut, com és habitual, arribava a l'Ajuntament. Un cop vam acabar, vam anar cap al pati on ens esperava un vehicle a la Rasa per tornar cap al Social.
Mentre feiem l'espera al pati, es va acostar un policia local sense conèixe'ns de res, se'ns va dirigir als músics i ens va dir:
"Cuántos moros!!! Tengo balas de plomo para todos!!!"
Entre alguna altra tonteria i menyspreu...
Evidentment ens vam quedar muts, sense dir res.

Potser no és culpa dels policies en si, sinó dels alts càrrecs per permetre personatges així que 'vetllen per la nostra seguretat'. I també de les ja conegudes màfies i endolls en les oposicions sense anonimat de la policia municipal de Terrassa, on entren amics i familiars.
Tolerància zero
Núria Mingall, 07/01/2016 a les 13:38
+31
-31
Tot el suport a la Maria Sirvent i la CUP de Terrassa.
Comportament i comentaris intolerables, i més en empleats municipals.
Difamar es gratis
Ciudadano, 07/01/2016 a les 14:01
+24
-26
El comentarío de las 13:13 no me parece nada creible
Primero por que si sucedío así debería de haberle pedido el número de placa y denunciarlo en el juzgado de guardia
No se puede difamar de esta manera a la policía, y sobre los mandos
políticos de la policia no son nada sospechosos de ser racistas precisamente muy al contrario tienen una excelente trelacción con los jerifaltes musulmanes
Solo hay que ver las fotografías que tienen en algunos facebooks de representantes de asociaciones musulmanas vinculadas a Ca n´anglada de por ejemplo la última fiesta mayor donde se ve que las relaciones con los mandos son excelentes
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 07/01/2016 a les 14:17
+23
-12
Es de la cup?. Doncs que "aspavili".
I què va dir, exactament, Na Sirvent?
Jaume Clar, 07/01/2016 a les 14:24
+33
-2
I què va dir, exactament, Na Sirvent? Perquè està clar que existeix al Codi Penal el delicte d'injúria i difamació, i que quinze ciutadans tenen tot el dret de fer la denúncia si creuen que hi ha delicte. Per això estan els tribunals; perquè uns denunciin, el jutge ho admeti o no, i uns altres es defensin. On és el problema?
Tolerancia menos que cero
Anònim, 07/01/2016 a les 15:07
+31
-26
Todo el apoyo a la Policia Municipal , gracias a ellos comportamientos y comentarios intorelantes como los de la pájara esta que se cree por ser antisistema esta por encima del bien y del mal.
TOLERANIA CERO
Anònim, 07/01/2016 a les 15:52
+22
-21
Apoyo total e incondicional de la mayoria de los ciudadanos de Terrassa , estos de la CUP no pueden hacer lo que les da la gana por muy antisistema que sean para lo que les interesa
TOLERANIA CERO
Anònim, 07/01/2016 a les 16:02
+19
-20
Apoyo total e incondicional de la mayoria de los ciudadanos de Terrassa , estos de la CUP no pueden hacer lo que les da la gana por muy antisistema que sean para lo que les interesa
todos sabemos quien esta detras
Anònim, 07/01/2016 a les 16:13
+29
-15
Lo que quieren estos de la Cup es que la Policia Municipal no haga nada contra el de la Sat que lleva toda su vida robando , okupando casas de los demas ensuciando la ciudad etc , las cosas claras, a la concejala lo único que hacen es utilizarla.
Más de lo mismo
Anònim, 07/01/2016 a les 17:03
+21
-12
Más de lo mismo ? Siempre se quejan los mismos, los que cortan las calles con contenedores , los que destrozan mobiliario y pintan nuestras fachadas, esos chicos buenos, los intocables. Y cuando son pillados, manipulan y se manifiestan.....siempre los mismos
polis 'on fire'
Anònim, 07/01/2016 a les 17:23
+13
-14
"Apoyo total e incondicional de la mayoria de los ciudadanos de Terrassa"... Hahaha! què en teniu, de poca cosa, dins el cap... I com es nota que sou poliiis...
polis 'on fire'
Anònim, 07/01/2016 a les 17:36
+10
-14
"Apoyo total e incondicional de la mayoria de los ciudadanos de Terrassa"... Hahaha! què en teniu, de poca cosa, dins el cap... I com es nota que sou poliiis...
Les paraules
Miquel200, 07/01/2016 a les 17:49
+21
-2
Podeu veure les paraules de la Sirvent en aquest vídeo:


A les 5h30min i 5h54min

La denuncia s'agafa amb pinces, més aviat sembla una enrabiada.

Per cert, molt parlar d'administració oberta però ni se saben les funcions d'aquest grup ni el cost que té aquest servei, que per cert ja fan els mossos.
desobediencia.
Anònim, 07/01/2016 a les 18:40
+13
-9
No pasa nada , los de la CUP no reconocen la autoridad de ningún tribunal y menos de Terrassa, no hace falta ni que vaya a declarar.
Quina tropa d'ineptes
Anònim, 07/01/2016 a les 20:38
+10
-3
Si els sociates, debilitats i sense rumb, tinguessin una mica de vergonya i sobretot d'esperit democràtic i fossin mínimament d'esquerres, ja fa anys que haurien d'auditar i depurar la policia local terrassenca, on abunden els matons que s'amaguen en l'uniforme i la placa -que no ensenyen si no volen- per amenaçar tot ciutadà que els sembli inconvenient en la seva mentalitat racista i filofeixista. No dic pas tots, compte! Dic depurar aquesta minoria que, per desgràcia, ha anat creixent any rere any, en cada ampliació i oposició. Amb la tolerància, o com a mínim mirant a una altra banda, tant dels comandaments com dels responsables polítics. I ni sóc de la CUP ni els he votat mai,
Blà blè bli blò blú
Anònimux, 07/01/2016 a les 23:11
+12
-4
La poli municipal si la truques a les 4 del matí perquè uns "fiesteros" veïns no et deixen dormir, vénen la primera nit, potser la segona,... però després ja te'n pots oblidar força. I, com li va passar a un amic, si els dius que els veïns de dalt han pixat pel balcó mullant-te tota una bugada estesa que estava gairebé seca, no esperis que facin ni tan sols el gest d'ensumar res per a comprovar que no menteixes i ser testimonis si, com et recomanen, vas a denunciar.

I quan hi ha venedors que se salten les normes d'urbanitat plantant objectes fora de les seves botigues, ocupant la "via pública", no els diuen res. Ni pissarres amb els productes dels forns aquí i allà, ni tot un espai ocupat per una bicicleta plegable i objectes exòtics com en la força nova botiga de La Rasa entre el carrer que puja i el que baixa. Res, no els diuen res.

Tampoc he vist que donin un toc als conductors que van gravant missatges de veu mentre condueixen. Em sembla bé que passegin, però no que estiguin més per les seves converses que prestant atenció a allò que els envolta.

I quant al tema de les paraules, no cal contemplar tan sols els anti-sistema (que, per cert, en aquesta ocasió no trobo que hagin dit res mínimament reprobable): ¿Quí més "sistema" que l'Aznar dient "vaya coñazo les he pegado" després d'un discurs o l'ex-president del parlament català Joan Rigol també enganxat per micròfons oberts parlant d' "aquests fatxes" o alguna cosa semblant, que crec recordar que el va fer saltar del lloc?

A mi em semblen més normals els de la CUP que molts altres.

assamblea ya
Anònim, 08/01/2016 a les 09:01
+10
-3
No te preocupes Sirvent , haremos una asamblea, esta ver de las de verdad con porros y todo, y si sale hacemos manifas delante del ayuntamiento con altavoces, pintamos todas la ciudad y si da el presupuesto hasta hacemos samarretas.Tranquila tú seras la nueva mesías de Terrassa.
Sens simpatia per la cup
Manalet, 08/01/2016 a les 10:31
+5
-4
La cup acusa als polis de "que es pensen que poden dictar el nostre pensament". No es aixo el que la CUP fa al parlament? en 3 mesos heu perdut la simpatia dels catalans. No ploreu que ja no ens feu gracia
Més simpatia per la CUP
Patzava per aqí, 08/01/2016 a les 12:31
+5
-4
Estimat Manalet, a mi m'ha passat exactament al contrari: La CUP em sembla actualment gent de la més assenyada i democràtica que hi ha a la política. Ja m'agradaven les accions del David Fernández (com dir-los lladre a la cara a uns quants que ho són, ensenyar una sabata a un que s'ho mereixia, estar al capdavant d'una interessant comissió d'investigació, etc.).
Tants caps, tants barrets.
SIDRAL
GENERAL CUSTER, 08/01/2016 a les 12:43
+3
-0
Ja hi som!!!
No m'interessa gens el que diuen uns i el que contesten els altres, ja que les paraules (en un principi) se les emporta el vent.
Hi ha una cosa que es diu Justícia, en majúscula, si hi ha qui creu que s'ha produït un delicte té dret a recórrer als estaments judicials i, a les hores, esperar que aquests estaments administrin la justícia amb justícia. I prou. Fer mullader és el que alguns -segur- que volen.
Covardia i contradiccions
Riera, 08/01/2016 a les 12:53
+5
-0
En primer lloc, un govern que es diu d'esquerres, no necessita tenir cap cos especial antidisturbis, aquesta funció li correspon als Mossos d'Esquadra. Alguns ja varem criticar la posada en marxa d'aquest cos tant a l'Ajuntament de Barcelona, com de Terrassa i d'altres. Les funcions de la Policia Municipal no son la d'aquest cos específic, no tenen cap funció real ni necessària.
I si necessiten que alguns policies s'hagin de desfugar violentament, se'ls envia a l'Afganistan o Siria, perquè llavors si que podran fer-ho i amb totes les conseqüències.
Després ja es nota el corporativisme policial, només mirant els comentaris despectius i insultans sobre la Sra. Sirvent i la CUP, que ja demostren aquest corporativisme i diria més, la ideologia facistoide de molts d'aquests opinants, el que ja els desqualifica per si mateixos. Cal recordar que al marge de ciutadans, son funcionaris i la seva obligació es de servei a la ciutadania, i no de mers defensors corporatius i al seu servei. I els mateixos comentaris anonims ja demostra la total covardia en que funcionen, al no identificar-se es desqualifiquen per si mateixos, que son incapaços de mostrar qui els fa.
I també vull indicar que al marge del que digui la Sra. Sirvent i la CUP, moltes entitats ja van demanar el desmantellament d'aquest grup, i la llista de greuges que es poden presentar, pot posar a aquests de tots colors i el que diu la CUP, quedar en una anècdota, per tant, menys xuleries i querelles, i més servei a la ciutadania.
I també moltes entitats, han demanat revisar el codi de conducta i funcionament de la Policia Municipal per la seva ineficàcia.
I no cal que em respongui cap covard en l'anonimat, perquè el que digui, no val ni un comentari, ja se'ls pots estalviar perquè me'ls passo per allà.
Policia
Anònim, 08/01/2016 a les 14:03
+4
-0
Els municipals s'estan desacreditant ells mateixos. Vaig ser víctima d'una falta/delicte de danys i com que l'ajuntament segurament hauria de pringar, no em deixaven posar denúncia. A banda que així, sense denúncies, Terrassa és molt segura.
General Bum-Bum
Vistalegre, 08/01/2016 a les 17:20
+1
-1
Quina sort que el General Cúster, que és l'únic posseïdor de la Veritat Revelada i Absoluta, no li interessen els comentaris ni dels uns ni dels altres, i segurament ens vol fer creure que ni els llegeix... Llàstima perquè aleshores (no "a les hores") potser s'assabentaria que no es tracta d'un problema de Justícia -que no deixa de ser un concepte abstracte- sinó d'una situació concreta i d'un enfrontament entre un cos prepotent i corporativista com el que motiva aquestes ratlles i un sector que se'n sent agredit perquè els hi tenen moltes ganes, com demostren uns quants comentaris analfabets com els que precedeixen, amb tota mena de tòpics i ximpleries. Això sí, per redactar aquestes perbocacions birrioses uns quants deuen haver emprat el temps de servei i segurament ho han fet des d'ordinadors municipals... En fi, Cúster, potser t'agradaria ser el General Bum-Bum d'aquesta trepa impresentable.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Pere Pratdesaba
01/01/1970
Una iniciativa de suport als presos polítics proposa embolicar les bales de farratge amb un plàstic comprat de manera conjunta
01/01/1970
El nou servei està destinat als càrrecs electes i personal municipal
01/01/1970
Alerten dels problemes d'al·lèrgies i contaminació acústica
Jaume Collboni, durant el col·loqui al dinar organitzat per la Cambra de Barcelona | PSC Barcelona
Sara González
01/01/1970
El líder del PSC a Barcelona i vicepresident de l'AMB avisa que la falta d'un "lideratge consolidat" a la capital catalana és "un caldo de cultiu" pel populisme
01/01/1970
Denuncien la presència de poques dones a la festa del 2017