Arriba la festa de l'oli i l'oliva d'Ullastrell

Concursos, tast gastronòmic, concerts i activitats ompliran el municipi aquesta setmana

La Torre
11 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:31h
El proper dilluns 11 de gener es dóna el tret de sortida de la 5a Festa de l'Oli i l'Oliva d'Ullastrell. Com cada any s'han preparat una sèrie d'actes i activitats per mostrar i donar valor a l'oli d'oliva, sobretot al produït a Ullastrell.

La inauguració serà el mateix dia 11 al Restaurant Cal Taiet amb els parlaments, una xerrada a càrrec de Joan Mayor, expert en oliveres, i amb el tast dels diferents olis que es presenten al 1r concurs popular d'Oli d'Ullastrell. El Jurat seran els mateixos assistents que realitzaran cates a cegues i votaran al millor oli local.

Durant la setmana hi haurà tot tipus d'actes com una caminada popular, l'actuació de la cantautora vallesana Aida Strings o una Masterclass de cuina, entre d'altres, sense oblidar el concurs de llançament de pinyol d'oliva. La setmana acaba amb una Fira de l'Oli on s'han preparat diferents activitats amb l'objectiu de que el visitant pugui passar tot el matí gaudint del municipi i dels seus productes.

Així doncs el diumenge 17 de gener hi haurà fins a 19 parades amb productes locals o relacionats amb l'oli i l'oliva, es podrà visitar el Molí de l'Oli (l'únic de la comarca) i el celler, una actuació infantil amb la companyia Cap i Cua.... Tanmateix es podrà fer un tast d'un dels altres productes estrella d'Ullastrell, els calçots. Els geganters d'Ullastrell també oferiran una escudellada amb productes locals. Finalment a les 14h s'entregaran els premis del 1r Concurs Popular d'Oli d'Ullastrell.
 

Programa d'actes de la Fira de l'Oli