La Carta als Reis de l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart

La Torre
06 de gener del 2016
Actualitzat el 07 de gener a les 8:46h
El candidat pel PSC a l'alcaldia, Jordi Ballart
El candidat pel PSC a l'alcaldia, Jordi Ballart | Cristóbal Castro

El candidat pel PSC a l'alcaldia, Jordi Ballart Foto: Cristóbal Castro

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha publicat una entrada en el seu blog on es marca els objectius de cara a 2016. Eliminar els desnonaments i posar fre a l'atur són dos dels eixos que apunta. Però també, que es pagui menys per utilitzar els Ferrocarrils de la Generalitat i que el peatge de Les Fonts sigui gratuït.


El text sencer
"Quan comencem un nou any és un bon moment per pensar en tot allò que voldríem fer. Tenim per davant dotze mesos i molts, molts dies, per fer realitat els nostres projectes i també els desitjos més íntims. Responem així a una gran oportunitat que ens obre la vida a través del calendari: és com tornar a començar, després de fer balanç (i una mica de neteja, també) de tot el que va representar l’any que hem deixat enrere…

A mi, com a tanta gent, em dóna força pensar que el 2016 serà millor que el 2015. Així és com comencem a canviar les coses: primer, des del fons del nostre cor. I després, agafant un paper i un llapis i fent una llista d’objectius, de coses que volem aconseguir.

La meva llista, per exemple, comença amb compromisos envers les persones i famílies que més pateixen. Em proposo aconseguir que Terrassa sigui una ciutat sense desnonaments, per difícil que sigui aconseguir-ho, i una ciutat on tothom qui pugui perdre el seu habitatge, trobi una solució digna d’habitatge social. Per suposat, el mateix cal aconseguir pel que fa a la pobresa energètica o a l’alimentació insuficient. Són línies vermelles, uns mínims de dignitat i de justícia social que no podem tolerar que es traspassin.

A Catalunya i a Espanya hem tingut (i encara tenim) governs indiferents a aquests drames humans i socials. Però l’Ajuntament de Terrassa ha fet i farà les coses d’una altra manera: som molt combatius quan es tracta de lluitar per la justícia social, pels drets més bàsics i elementals.

A continuació, en la meva llista, hi apareix la paraula “atur”. És intolerable el nivell d’atur que encara patim, acompanyat de precarietat i de pèrdua de drets laborals, aquelles famoses “reformes neoliberals” que havien de generar feina i competitivitat, i no han generat ni una cosa ni l’altra. El meu segon objectiu és fer tot el possible per ajudar a crear feina, per atraure inversions industrials o de serveis a la ciutat, per donar suport i oportunitats a les persones en atur.

Aquests són els dos eixos fonamentals per al 2016: justícia social i lluita contra l’atur.

En un altre nivell, hi ha alguns temes importants que també constitueixen prioritats polítiques per al nou any tot just estrenat. Aconseguir que les tarifes de ferrocarril deixin de castigar els terrassencs i terrassenques, per exemple. I el mateix podria dir del vergonyós peatge de Les Fonts. No ens resignarem a que ens maltractin d’aquesta manera des del govern de la Generalitat.

I el mateix puc dir dels centres educatius compromesos per la Generalitat: lluitarem sense descans per aconseguir que es facin. I en aquesta lluita, estarem al 100% al costat de les famílies que més necessiten aquests equipaments. L’educació és una de les grans prioritats del Govern Municipal, al costat de la sanitat, dels serveis socials, de l’habitatge social… Són els pilars del nostre model de “Ciutat del Benestar”.

Pel que fa a l’Ajuntament i a l’organització territorial de la ciutat, també hi ha reptes molt destacats. Per exemple, posar en marxa el districte 7, per a la zona de Can Parellada i Les Fonts. O iniciar la revisió del model urbanístic, amb rigor i sense presses. O avançar en la realització del projecte de l’Anella Verda. O continuar potenciant els nous mecanismes de participació ciutadana i transparència, per aconseguir un Ajuntament “amb les parets de vidre”, obert més que mai a tothom.

O impulsar un salt endavant en neteja i manteniment a tots els barris, dos temes en els quals estem treballant molt intensament, al costat del transport públic, de les actuacions a les rieres, de la decisió sobre el model de gestió de l’aigua…

I ja tancant la llista, un objectiu de fons: complir en un 25-30% el Pla de Mandat al llarg del 2016. El pressupost municipal per a aquest any obre una nova etapa, relacionada amb el Pla de Mandat: el pla d’acció municipal del 2017 i anys següents es debatrà a través d’un procés participatiu. És un canvi en profunditat de cultura política, que sens dubte obrirà una nova etapa a la nostra ciutat…

Aquests són els principals objectius que em plantejo, sobre la base d’un Govern Municipal sòlid, estable, centrat en la gestió municipal i en complir els compromisos amb els ciutadans i ciutadanes. La situació política a Catalunya i al conjunt d’Espanya és d’una gran complexitat, i probablement continuï igual en els propers mesos. Tanmateix, el nostre compromís és treballar i governar per Terrassa, preservar un Ajuntament que només estigui al servei de la ciutat i de les persones. I, sens dubte, contribuir des de Terrassa en tot allò que sigui possible per tirar endavant també el nostre país, però sense descentrar-nos de la nostra principal responsabilitat.

Aquesta és la meva llista d’objectius i compromisos per al 2016. Són els més destacats, els que crec que marcaran l’actuació de l’Ajuntament al llarg de tot aquest any. I ja des d’ara em comprometo a fer tot el possible per aconseguir-ho. I a explicar, amb total transparència, tot el que anem fent, dia a dia."