La porxada del Mercat de Sant Pere s'omple de parades

Les obres s'iniciaran dijous i tindran una durada prevista de dos mesos

La Torre
05 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:16h
El proper dijous, 7 de gener, comencen les obres de construcció d’una nova estructura que ampliarà els tendals exteriors del Mercat de Sant Pere. L’objectiu és donar continuïtat a les estructures que ja es van instal·lar en una part de les façanes laterals el 2014.

La iniciativa, que té un pressupost de 127.806,98 euros (IVA inclòs), contempla també la millora d’una part de les voreres dels voltants del mercat. L’any 2014 es va dur a terme un projecte que va instal·lar tendals exteriors a un terç de les façanes nord i sud del Mercat de Sant Pere.

Amb l’actuació que s’iniciarà dijous, aquesta instal·lació s’estén a tota la llargada de la façana, reproduint les característiques de la part ja existent, formada per una estructura metàl·lica i una coberta d’alumini. D’aquesta manera, la funcionalitat d’aquest espai exterior s’amplia en una superfície de 244 metres quadrats.

El sentit de tota aquesta estructura és habilitar la porxada per a la venda de productes propis del mercat, però no és l’únic. La voluntat és que l’espai es pugui utilitzar també per encabir qualsevol activitat pública d’exposició, actes socials o firals. Aprofitant els treballs de condicionament de la nova estructura, s’arreglarà la vorera de la façana nord del mercat. Durant el decurs de les obres, existeix la possibilitat que s’hagin de traslladar temporalment algunes parades exteriors.

Els treballs s’han planificat per minimitzar-ne les molèsties, tant per als comerciants com per als usuaris i usuàries del mercat. L’Ajuntament ha encarregat aquests treballs a l’empresa Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada, SA (GICSA). El termini d’execució de les obres s’ha calculat en dos mesos. .